William Lyall - Solo Casting (1976)

Label: EMI

1. Solo Casting (3:58)
  2. Us (3:34)
  3. Playing in the Sand (2:28)
  4. Supertrader (3:17)
  5. Reasons (3:42)
  6. The Deeper You Get (3:24)
  7. Maniac (3:17)
  8. Don't Be Silly (3:41)
  9. Take Me Up (4:07)
  10. Sleep (7:05)
  11. Maniac [Single Version] * (3:10)
  12. Solo Casting [Single Version] * (4:00)
avatar van dynamo d
William Lyall maakte samen met David Paton, Ian Bairnson en Stuart Tosh deel uit van de redelijk succesvolle Britse band Pilot. Pilot scoorde in de jaren ‘70 met een aantal prima albums en hits zoals Magic en January. Lyall maakte slechts 1 solo album, en dat is dus deze: Solo Casting, waarvoor hij alle nummers componeerde. Hierop spelen ook David Paton en Ian Bairnson maar in plaats van Stuart Tosh (die na Pilot zich voegde bij 10cc) op drums is het in dit geval Phil Collins. Fijne nummers in de muzikale sfeer van Pilot zijn: Us, Solo Casting, Reasons, Take Me Up en Maniac. Sleep is een instrumentaal symfonisch nummer maar wellicht ware het beter geweest als Lyall ook hieraan tekst en zang had toegevoegd.
De bonus tracks staan op de Japanse edities.

William Lyall is overigens het enige Pilot lid dat nooit op een album van The Alan Parsons Project speelde. Hij werd helaas slechts 36 jaar.