Venom - Venom '96 (1996)

1 stem

Uitgebracht in eigen beheer

1. 7 Gates of Hell (5:03)
  2. Welcome to Hell (3:46)
  3. In Nomine Satanas (3:45)
  4. Black Metal (3:22)
  5. The Evil One (1:59)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Laten we ons het hoofd niet breken over de openbare interne keuken van Venom met zijn vele bezettingswijzigingen en onderlinge conflicten maar gewoon vermelden dat dit een EP is ter promotie van de toenmalige reünie met zanger-bassist Cronos / Conrad Lant, gitarist Mantas / Jeffrey Dunn en drummer Abaddon / Anthony Bray, de drie legendarische namen bij Venom.

De eerste vier nummers zijn heropgenomen versies van Venom “klassiekers”, het nummer The Evil One met zijn verdomde fade-out verscheen later ook in een langere versie op het album Cast in Stone. Nog altijd loodzwaar, maar iets te proper, de anciens hier zullen wel weten wat ik hiermee bedoel.