Aphex Twin - 51/13 Aphex Singles Collection (1997)

Electronic
Label: Sire

1. On (6:52)
  2. Pancake Lizard (4:32)
  3. Ventolin [Crowsmangegus Mix Edit] (1:42)
  4. Ventolin [Cylob Mix] (5:06)
  5. Donkey Rhubarb (6:00)
  6. Ventolin [Deep Gong Mix] (6:20)
  7. 73 Yips (4:16)
  8. ICCT Hedral (Philip Glass Orchestration) (7:56)
  9. Ventolin [Marazavose Mix Edit] (3:21)
  10. Ventolin [Asthma Beats Mix] (1:40)
  11. Ventolin [Carharrack Mix] (2:49)
  12. Respect List (0:39)
avatar van nuf
nuf
de eerste 2 nummers zijn grandioos, en beetje jammer van al die ventolin remixes, dit maakt het niet echt een "singles collection", maar ik weet ook niet wat precies de bedoeling van deze plaat is.

maar over het algemeen, goed werk, de mixes zijn afwisselend en verder een mooi album.

3.5*

avatar van FunkStarr
Hmz... Inderdaad nogal "vreemd" om 6 verschillende versies van 1 track op een singles verzamelaar te zetten, die in totaal uit slechts 11 tracks bestaat met een ook al zo vreemde "respect list" op het eind (wat dus geen track is).
On vind ik een prachtig nummer, Donkey Rhubarb is redelijk.
Voor de rest snap ik het hele nut niet van deze zeer zwakke compilatie van zogenaamde singles...
On kunnen we allemaal al horen op de On single, en de On Remixes.
Dus het is echt niet nodig om dan dit bij elkaar gestopte troep te kopen.
Waar is bijvoorbeeld Didgeridoo, of een Come to Daddy?
Dat zijn toch wel degelijk singles.

avatar van Leonard91
Eerste twee nummers zijn prachtig, en de Philip Glass versie van Icct Hedral zal ik ook wel een tijdje blijven draaien, maar al die mixes van Ventolin doen me niet zoveel, ze lijken soms meer op dj-tools of iets dergelijks. Al moet ik zeggen dat ik sommige remixes beter vind dan het orgineel, maar dat ligt niet zozeer aan de sterkte van de remixes. 73 Yips vind ik ronduit slecht. Een 3*

Kom kom mensen, waar is de liefde voor Ventolin [Cylob Mix] ? Dat is voor mij toch wel de topper van deze plaat. Het nummer begint als een krakende machine, maar vloeit steeds meer over in geweldige melodieën.

Andere toppers van deze verzamelaar zijn voor mij ook On, Pancake Lizard en de Philip Glass uitvoering van ICCT Hedral. De overige Ventolin mixen zijn inderdaad niet allemaal even sterk, maar slecht vind ik ze ook niet. Ze zijn een beetje onopvallend. Al komt er bij Ventolin [Marazavose Mix Edit] na het vreemde begin nog wel een stoere beat in, en is Ventolin [Asthma Beats Mix] best een lieflijk nummertje.

Ik heb dit album destijds in mijn Aphex-verzamelwoede gekocht, terwijl ik alle singles al in bezit had. Gewoon puur om alles compleet te hebben dus. Nu draai ik hem nog wel eens, omdat het de drie (heel verschillende) Aphex singles toch leuk afwisselt.

De Respect List vind ik overigens wel origineel en gaaf gedaan (met steeds die piep ertussen).