Rosetta - A Determinism of Morality (2010)

Metal / Rock
Label: Translation Loss

1. Ayil (4:59)
  2. Je N'en Connais Pas La Fin (6:49)
  3. Blue Day for Croatoa (6:38)
  4. Release (5:36)
  5. Revolve (6:43)
  6. Renew (6:09)
  7. A Determinism of Morality (10:51)
avatar van Joy4ever
Ik vind hem niet zo sterk deze nieuwe van Rosetta. Neemt niet weg dat Revolve een lekker nummer is.

avatar van trebremmit
Alle post-metal cliches komen samen op dit album, nergens origineel of boeiend.

avatar van snarf349
Ondanks de zogenaamde post-metal cliches, vind ik het niet slecht.
Met name het titelnummer is ongekend goed, vooral het einde vind ik een schoon stukske bruut geweld.

leander?
Goed uitgevoerde cliche's zijn niks mis mee. Zeker niet voor dit genre.

Eerste indruk is.. indrukwekkend Ik heb helemaal geen moeite met het gebrek aan progressie of originaliteit. Dit is gewoon heel sterk uitgevoerde postmetal. Vooral de drums en vocals zijn opnieuw van een zeer hoog niveau, maar ook de bas werkt, áls je hem kunt horen, erg goed in de spanningsopbouw.
Enige echte minpunt is de cleane (gast?)vocals in Release, waar ik nog niet echt aan kan wennen. Hoewel Micheals schreeuw daarna wel des te hard aankomt
Niet zo goed als The Gallilean Sattelites, maar toch weer een stukje beter dan Wake/Lift.

avatar van snarf349
Via de gebruikelijke kanalen is er een nieuw nummer verschenen met de titel "So Warm A Solitude". Wat mij betreft vult deze band het gat wat Isis achter gelaten heeft perfect op.

avatar van Tha)Sven
Nadat ik dit album flink de tijd heb gegeven wil ik dit nu meteen afsluiten. Enorme teleurstelling in mijn ogen, de frisse space post-metal sound is verdrongen door de 13 in een dozijn post-metal. Technisch goed hoor, dat wist ik allang, maar gewoon enorm jammer als het vergeleken wordt met wat ze eerder presteerden.

avatar van snarf349
Waarom vergelijken met eerder werk? Dit is gewoon een post-metaal album geworden en dat is iets waar ik graag naar luister terwijl ik aan het sporten ben.
En ja... het is dertien in een dozijn, maar op de één of andere manier doet dat gerne het goed bij mij tijdens zware inspanningen.

avatar van andnino
Is het nog aan te bevelen deze te gaan luisteren? Ik vond The Galilean Satellites een prima plaat, kan over het algemeen clichés binnen dit genre wel aanhoren, zolang het maar niet té wordt (natuurlijk). Ik ben in ieder geval wel erg benieuwd naar het hoe en wat achter de titel, want ik kan moraliteit en determinisme eigenlijk niet zo één twee drie aan elkaar koppelen...

leander?
Zolang je maar niks beters dan TGS verwacht..

avatar van Fred Zed
Niets mis met deze post drone, is beter als de Galilian Sat's elk nummer heeft wat tijd nodig maar je zal na een tijdje merken dat de tracks regelmatig gespeeld wordt, getuige mijn lastfm live tracker dat playhistoriek bijhoudt. Staan ook een paar mooie instrumentals op.