Trash Talk - Eyes & Nines (2010)

Punk

8. Trudge (1:35)
  9. On a Fix (1:19)
  10. Eyes & Nines (2:12)
avatar van bennerd
Siked! Ik hoop dat het weer neigt naar de oude Trash Talk-sound, want die laatste full-length (allez ja...) vond ik tegenvallen.

avatar van andnino
Moet je teleurstellen Ben, het heeft wat stukken die aan Plagues en Walking Disease doen denken, maar er zit wederom een hoop 'sfeervolle' (not) troep tussen.

avatar van Norbert
Hij klinkt wat toegankelijker dan het voorgaande materiaal. Het is nog wel leuk, maar mist helaas toch de intensiteit van Walking Disease.

avatar van bennerd
Het is eruit, ik ga voor een vier.

Hét grote voordeel van enkel negatieve berichten horen, is dat de kans klein is dat het erger is dan je verwacht, en dus dat de kans op een meevaller groter is. Een meevaller is het zeer zeker geworden. Meer nog: Trash Talk heeft gewoon weer een sterke plaat op poten gezet, die in hevig contrast staat met de tergend trage self-titled uit 2008.

De drie eerste nummers doen mij weer gelukzalig terugdenken aan Walking Disease. Ook de andere tracks zijn wederom briljant. Er is maar één groot minpunt aan Eyes & Nines: het nummer Hash Wednesday. Zoiets is nu precies hetgeen dat ik niet wil op een Trash Talk-plaat: een laag tempo.

Voor de rest staat dit werkje weer al een dagje op repeat. Gewoon Hash Wednesday eruit mieteren en je hebt in mijn ogen een briljante plaat. Twaalf minuten pure agressie zoals Trash Talk daar zo goed in is. De zang klinkt gelukkig ook weer 'als normaal', dus niet meer zo jammerend als op de self-titled. De productie is moddervet.

Norbert heeft een punt als hij zegt dat het toegankelijker klinkt dan het voorgaande materiaal, en eigenlijk is dat best een goede stap van de band.

Ik ben in ieder geval erg tevreden. Moest Hash Wednesday er niet op staan was dit mijn favoriete plaat van de formatie. Nu moet het maar een wedstrijdje spelen met het debuut, Walking Disease.

avatar van andnino
Je hebt op zich gelijk met dat het er een stuk beter op wordt als je Hash Wednesday eruit haalt, maar ik blijf nog steeds iets missen wat Plagues en Walking Disease wel hadden.

avatar van Mr. B
Hash Wednesday had zeker achterwege kunnen blijven, zet ik liever Carnivore of Type O Negative op (deed het me wat aan denken). Maar Explode is dan wel weer waanzinnig goed.

On the Fix en Vultures ook

avatar van andnino
Vultures is een zeer goed begin. Echt die oude Trash Talk-stijl maar dan wat rauwer.

avatar van Don Cappuccino
Een mokerslag van 17 minuten, dat is het nieuwe album van Trash Talk. De meeste nummers komen niet over de 2 minuten, maar dat is niet erg. Het minpunt is juist het langste nummer, Hash Wednesday, vind er niet veel aan. De band is heel goed in de kort, maar krachtige nummers. Na 17 minuten is het ook even genoeg, er zijn weinig bands in deze stijl die langer dan 30 minuten kunnen boeien, behalve Converge. 4 sterren, ik ga Plagues en Walking Disease eens luisteren.

avatar van bennerd
Converge is dan ook heel anders dan Trash Talk. Die twee vergelijken is als Madball met Pennywise vergelijken.

Declaration
Live zal dit weer vuurwerk zijn.Wie op Ieperfest was verleden jaar weet wat ik bedoel.

avatar van R2DeepThroat
Declaration schreef:

Niet vorig jaar, maar dit jaar ben ik aanwezig

je hoort dat het trash talk is, maar helaas klinkt het niet zoals plagues en walking disease. ik kan niet echt uitleggen in wat voor manier het anders klinkt. lee zn stem klinkt wat anders. maar ik ga alsnog voor een 4. ik had een 5 gegeven als hash wednesday er niet op had gestaan en een aantal langdurige stukken waarvan ik niet op kan maken wat het is(bedoel ik niet de muziek hoor) eruit waren geweest.
en nog een minpunt: ik vind de cd redelijk duur in verhouding met wat je krijgt. trash talk staat erom bekend dat ze razendsnelle korte nummers hebben, maar ik heb eigenlijk vrij veel voor deze cd betaald.
nu ben ik klaar met mijn gezeur: ik heb het geld graag over voor deze geweldige half-hour-of-power cd en ik ben er super blij mee. ik skip hash wednesday gewoon en dan ben ik dik tevreden. toppers:explode, rabbit hole, i do en on a fix.

avatar van Guinness1980
Omdat collega user Bennerd het debuut van Thrash Talk als metal album van de week heeft gekozen heb ik de opvolger ook een kans gegeven.
Dit album bevalt na de eerste luisterbeurt beter dan het debuut.
Het lijkt alsof er hier veel meer agressie in zit!
Jammer dat dit geweld maar iets meer dan een kwartier duurt.

avatar van Don Cappuccino
Ik gooi hem een halfje omhoog, wat een heerlijke beukplaat zeg! Het langste nummer (Hash Wednesday) is het minste nummer, anders had deze zeker 4 sterren gehad.

avatar van frolunda
Explode