Ria Valk - Ria Valk Is Gek (2001)

1 stem

Label: Rotation

1. Hou Je Echt Nog van Mij Rocking Billy (3:17)
  2. Tommy Uit Tennessee (2:29)
  3. Afscheid van een Soldaat (2:30)
  4. Oke Ik Ga Met Je Mee (2:52)
  5. Adieu Vaarwel Goodbye (2:35)
  6. De Sheriff van Arkansas Is een Lady (2:10)
  7. Janus Pak Me Nog een Keer (2:34)
  8. Ik Wil 'N Cowboy Als Man (2:44)
  9. Als Ik de Golven aan het Strand Zie (2:12)
  10. Fernando Alfredo en Jose (3:01)
  11. Dan Moet Je Me Zuster Zien (2:28)
  12. Mijn Bonnie Is bij de Matrozen (2:11)
  13. Casatschok (2:49)
  14. Vrijgezellen-Flat (3:10)
  15. Waar Zijn de Zomers (3:26)
  16. Moeder Ik Ben Zo Bang (4:36)
  17. De Liefde van de Man Gaat door de Maag (3:24)
  18. Onze Griek (3:02)
Strant????

Wijzigingsverzoek ingediend.

Lt.Dempsey schreef:
Strant????

Ja, dat krijg je als je gek bent natuurlijk...

Ria nam het wel vaker niet zo nauw met de spelling. 'Me zuster' doet mij ook altijd gruwen. Vrijgezellenflat hoort geen spatie te hebben en de staat Afkansas bestaat ook niet, volgens mij. Toegegeven, 'Strant' en 'Afkansas' zijn verkeerd overgenomen door degene die dit album op de site gezet heeft. Op de originele CD staat het wel goed gespeld.

Maar wat is origineel in dezen? Er bestaat ook een LP met deze titel. Maar die heeft een heel andere tracklist.

Had ook net een correctie ingediend voor 2 titels, maar nlkink was me net voor. Komt vast goed!

avatar van nlkink
Ria heeft een betrekkelijk hoge score hier omdat één fan zich heeft ingeschreven om al haar albums een waardering van 5 te geven. Daarna is de desbetreffende fan nooit meer terug geweest op MM.

avatar van gaucho
Het zal Ria zelf toch niet geweest zijn?

Een aantal van haar hits ken ik wel, maar lang niet alle nummers van deze compilatie. Ik kan dus helaas geen realistischer waardering toekennen.

nlkink schreef:

Dat was vast diezelfde fan die in 1980 Rockin' Billy in de top 100 allertijden heeft geholpen. Die had duizenden briefkaarten gestuurd met steeds deze plaat op nr 1, plek 93 als resultaat.

Mssr Renard
'Janus Pak Me Nog een Keer'?

Verder best woke, getuige nummer 6

Nummer 8 is toch wel rolbevestigend

Mssr Renard
Ja, want ook een cowboy kan best een lady zijn.

avatar van gaucho
Dan zien jullie toch nummer 12 over het hoofd: een vrouw in een typisch mannenberoep, dat was begin jaren zeventig nog niet zo heel vanzelfsprekend.

Ik gok er zomaar op dat dat een Nederlandstalige cover is van My Bonnie is over the ocean, maar is ben te lui om dat na te trekken.

Nummer 17 - een klassieker onder de dijenkletsers overigens - is dan wel weer heel erg vooroordeelbevestigend richting het 'sterke' geslacht...

dix
Is nr 14 een bewerking van de folk traditional Hunker-Bunker?

avatar van nlkink
Ik ken lang niet alles, maar als ik het op een rijtje zet: Hou Je Echt Nog van Mij Rocking Billy, Janus Pak Me Nog een Keer, Fernando Alfredo en Jose, Dan Moet Je Me Zuster Zien, Moeder Ik Ben Zo Bang en tot slot De Liefde van de Man Gaat door de Maag. Toch nog zes stuks. De laatste die herinner ik me vooral omdat mijn zusje voor een schoolfeest het pakje had nagemaakt dat Ria Valk droeg in Toppop, Op Volle Toeren e.d.
Het stelde allemaal misschien niet zoveel voor maar het was tamelijk onschuldig vermaak zonder de dubbelzinnigheid die later in carnavalsnummers opgang deed.

avatar van gaucho
De dubbelzinnigheid kwam bij Ria pas om de hoek kijken bij haar enige carnavalstopper die ik op deze verzamelaar toch wel erg mis: Leo.

avatar van Roxy6
Tja... en dan hebben we het nog niet gehad over de worstjes op mijn borstjes en de preitjes op mijn dijtjes...

Roxy6 schreef:

Die staat wel degelijk op deze plaat: De Liefde van de Man Gaat door de Maag. Maar dat vind ik persoonlijk niet dubbelzinnig. Ze droeg toen een kostuum dat helemaal vol hing met eten. Haar enige probleem toen, getuige de laatste regel, was dat ze niet wist wat ze met de soep moest doen...

avatar van liefkleinhertje
Hier ontbreekt Beste Kees (dat is de B kant van de single Ballet) waar met name het einde subliem is.
De tegenwoordige woordkunstenaars kunnen met hun schoolpleintjes gebazel hier aardig lering uit trekken.

avatar van gaucho
Voor wie geen idee heeft over wie we het hier hebben: dit is Ria in dat veelbesproken etenspakje. Zou het tegenwoordig goed doen op het Eurovisie Songfestival, volgens mij.

gaucho schreef:

Eurosongfestivalwaardig zo te horen en te zien.

avatar van gaucho
Omdat we het onlangs over haar hadden op deze pagina: kijk, Ria is weer in het nieuws: 65 jaar in het vak en koninklijk onderscheiden.

avatar van nlkink
Leuk man. Ja, je kunt hier heel elitair en denigrerend over doen maar die vrouw heeft toch al die jaren zelf haar broek opgehouden, en dat niet altijd onder de gemakkelijkste omstandigheden.

avatar van Mjuman
Het eerste nummer Rocking Billy is tevens het eerste nummer dat ik me van Ria Valk (met toen nog bruin haar) kan herinneren. Destijds werd ze 'gelanceerd' als een vrouwelijke tegenhanger van Peter - kom van dat dak af - Koelwijn. Zie ook de wiki. Zo lang succesvol zijn en, opvallend genoeg, nimmer dat irritatieniveau aantikken van een - om een voorbeeld te noemen - Corry Konings, bewerkstelligt dat ze echt wel achting verdient.

avatar van Roxy6
Wie aan Corry komt, komt aan mij.....

avatar van Mjuman
Roxy6 schreef:
Wie aan Corry komt, komt aan mij.....

'k zou het niet willen
Een zin: Danny Christian: hoeba hoeba hoeba hop hop hop ...

Ooit - heb ik via Stuwa (ik kreeg Sticky Fingers, met rits in hoes) in de vakantie in een kaasfabriek gewerkt in Hilvarenbeek (destijds ook woonplaats van Henny Vrienten, bassist van Les Cruches). Vaste medewerker die mij inwerkte, was helemaal wild van 'ons Corry' en zong de hele dag Huilen is voor jou te laat - hij ging naar een concert en kreeg van haar een zoen en een handtekening op zijn linkerarm; heeft beide lichaamsdelen minstens een week lang niet gewassen.

Nu effe flossen