Explicit Bass Drum Volume 2 (1998)

1 stem

Frankrijk
Electronic
Label: Epiteth

1. Randy + Ingler - Elettro (5:56)
  2. Ingler - Shock (4:01)
  3. Ingler - Low Stacks (4:34)
  4. Neroptic - Melectron (4:06)
  5. Ingler - Kholl (5:37)
  6. Joshua en Karyane - Cobalt 27 (5:01)
  7. Neroptic - Analog Alien (4:17)
  8. Radium - HLM Industries (4:09)
  9. Micropoint - Auto Flagelation (5:10)
  10. Micropoint - UR Blood (4:50)
  11. Joshua en Karyane - Osthéolithe (6:44)
  12. Radium - Slave (4:51)
  13. Radium - Dance with the Devil (4:56)
  14. Ingler - Lyn (4:55)
avatar van Onderhond

Compilatie CDtje op Epiteph dat dienst doet als showroom voor de belangrijkste artiesten. Het Ingler album hierboven zorgt voor drie tracks (Shock, Low Stacks en Lyn), het Neroptic album voor 2 tracks (Melectron en Analog Alien). Deze tracks leven al een mooi gemiddelde van 4* op .

Daarnaast is ook de volledige UR Blood EP van Micropoint te vinden op dit album (jammer genoeg nog geen cover van gevonden, dus nog niet toegevoegd. "Auto Flagelation" is een lekker trackje, stevig gebeuk, hoop distortion en apartere ritmes afgewisseld met straight-forward basses. "UR Blood" is wat sneller en harder, beetje richting speedcore zelfs. Gelukkig klinkt het wel lekker distorted en zit er leuk gepruts in. Op kant B van deze Ep staan twee Joshua & Karyane tracks. Allereerst Cobalt 27, cool beukertje maar een beetje simpel. Iets betere mix is terug te vinden op het Sombre Harmonie album. "Osteolithe" is wel echt cool. Zwaar gedistorte introsample, lekker veel geknoei, met daaronder en zwaar verneukte bass. Niet zozeer hard, maar wel apart. Beste track van de EP. Al bij al krijgt deze EP een dikke 3.5*

Wat nog overblijft zijn twee Ingler tracks."Elettro" is een typische Ingler track. Geen uitbundig gebeuk, eerder gedistorte techno met hardcore samples. "Kholl" is een stukje sneller en harder, maar blijft wel die typische Ingler sound houden. Mensen die hem kennen weten waarover ik spreek, de anderen zullen toch niet zo geïnteresseerd zijn .

Als laatste zijn hier ook nog 3 Radium tracks te vinden. "HLM Industries" is een ietwat mindere track. Nogal saai Radium gebeuk, zonder de leuke insteken. "Slave" is een pak cooler en origineler, sterke intro met noizy waves, waar later een vage bass ondergegooid wordt. "Dance With The Devil" is ook best lekker. Aparte samples, verder standaard gebeuk, maar met genoeg leuke tidbits om het boeiend te houden. Kwalitatieve frenchcore zeg maar.

Al bij al haalt deze verzamelaar een 4*. Wat een goede Epiteph release ook haalt. Goeie inloper voor de mensen die benieuwd zijn wat frenchcore eigenlijk inhoudt.