Walls - Walls (2010)

Label: Kompakt

1. Burnt Sienna (6:01)
  2. Hang Four (3:48)
  3. A Virus Waits! (2:44)
  4. Cylopean Remains (4:09)
  5. Soft Cover People (4:13)
  6. Strawberry Sect (1:52)
  7. Gaberdine (3:04)
  8. Austerlitz Wide Open (3:19)
avatar van sander.
Best een mooi, sferisch album. Beetje tamme titels maar goed, zweeft tussen melancholische ambient en opgewekte synthpop. Er komen telkens allerlei namen naar boven: Studio, M83, The Tough Alliance, wat Kraftwerk, het is een echt mengelmoesje.

avatar van vlsander
Ben ook wel fan. Eigen geluid, moeilijk te plaatsen. Sommige stukken zouden ook zo van Animal Collective kunnen zijn.

Ollie
Gaberdine is zo ontzettend mooi!

avatar van sander.
Gaberdine is inderdaad wel de mooiste, komt ook heel goed tot zijn recht in de DJ Kicks mix van James Holden.

tuktak
ik vind die combi legowelt met walls juist ontzettend vloeken. op deze plaat komt het nummer veel beter tot zijn recht naar mijn idee.
sowieso echt een leuke plaat dit, lekker dromerige vage krautrocktrance. wel een beetje kort helaas.

avatar van essence
Heel ferm plaatje, die ons een mix van synthpop/krautrock/indietronics voorschotelt. En dat het smaakt.
Het album opent al met de topper "Burnt Sienna" en zet zo gestaag die lijn door. Heel melancholisch, maar hoopvol geluid. Het schuift allemaal zacht voorbij. Als een rij 'schapenwolken' op een zonnige lenteavond, juist voor de schemering invalt en de lucht zijn paarse tint krijgt. Je kan dit plaatje trouwens omkeren en de gehele setting verplaatsen naar de lente-ochtend en ook dan blijft het gevoel kloppen. Dus ook aan te raden voor de ochtendmens!
Bij momenten is deze collaboratie niet schuw van experiment, maar het blijft allemaal op dezelfde dromerige, zachte flow drijven.
De synths zijn geweldig (voor wie ervan houd) en refereren duidelijk naar grootheden uit de krautrock: Moebius, Roedelius,

avatar van vlsander
Ongelooflijk album. Greep me vanaf de eerste luisterbeurt bij de keel en sinds ik het live zag in Koln op een prachtige locatie laat het me echt niet meer los. Kan er helemaal op wegdromen. Maar idd behoorlijk kort.

De hoes geeft een perfect beeld van het album ieder geval