Saxon - Anthology (1988)

18. Midas Touch
  19. Suzie Hold On
  20. Still Fit to Boogie
avatar van Pitchman
Heb deze goede verzamelaar ook in mijn collectie. Voegt eigenlijk niets toe , omdat ik alle reguliere alums ook heb , maar gewoon een lekkere mix van leuke songs uit de beginperiode. Maar ik zweer dat ik toch maar 17 songs op mijn cd heb staan ,met totaal bijna 77 minuten muziek. Dus nummers 1, 2 en 5 staan er bij mij niet op ook omdat je anders de 80 minuten ruim overtreft. Dat is ook geen ramp eigenlijk om die nummers niet op de cd te hebben , want dat zijn wel drie zwakkere nummers in mijn optiek. Van 86 tot 1990 heeft Saxon een paar draken van albums op hun naam staan. Vanaf Solid Ball of Rock(geweldig album) begon Saxon weer topproducten af te leveren. Maar deze verzamelaar zorgt voor veel nostalgie en heimwee naar een heel gelukkige jeugd. Wat was Saxon toch goed begin jaren 80! Ongekend.

avatar van B.Robertson
Saxon - Anthology LP - Discogs

Dat verschil in aantal tracks valt te verklaren daar er ook een dubbelelpee is. Party Til You Puke vind ik ook een misser al luister ik nog altijd liever naar 'draken' dan menig album na Solid Ball of Rock waar ik amper van weet wat er op staat, uitzonderingen daargelaten. Als geen ander zit Saxon ook aan die ongekende begin jaren 80 klasse vast getuige dat menig oude klassieker haast altijd wel live in de setlist zit of rouleert met ander topwerk van de Carrere albums. Ik zal tracks 1,2 en 5 even aanvinken als niet op elke versie van dit album aanwezig. Battle Cry heb je dan gelukkig wel. Laatst zelf Rock the Nations tweedehands op plaat aangeschaft en het voordeel is dat de beste stukken op kant A staan met een B-kant die het predicaat 'draak' dan eerder waarmaakt.