Indica - A Way Away (2010)

Finland
Label: Nuclear Blast

1. Islands of Light (3:03)
  2. Precious Dark (3:50)
  3. Children of Frost (5:21)
  4. Lilja's Lament (5:55)
  5. In Passing (3:44)
  6. Scissor, Paper, Rock (4:29)
  7. A Way Away (5:05)
  8. As If (3:28)
  9. Straight & Arrow (3:31)
  10. Outside In * (3:50)
  11. Nursery Crimes * (3:59)
  12. Eerie Eden (7:54)
Op Spotify ook al volledig te vinden, en was wel nieuwschierig door een berichtje in de Metro.

Maar positief verrast! Frisse CD, prima in dit zomerse weer, met een paar sterke songs zoals Children of Frost en ik ben ook onder de indruk van Lilja's Lament.

De afgelopen dagen zijn het toch deze meiden die mij begeleiden in de dagelijkse treinritten, en dat ze zolang blijven hangen zegt wel iets Ik ben zelf liefhebber van het progressievere genre, maar de 'folklore' invloeden en de vele instrumenten, een piepklein snufje metal, de 5 dames, en een productie welke raakvlakken heeft met NIghtwish, maakt dat deze CD mij bijzonder goed smaakt

Wat mist dit album, en deze dames, de nodige aandacht ...

avatar van Rinus
Erg mooi album. Deze band pas ontdekt. Het is geen metal (al zit dat wel er een beetje in), meer rock met folk invlioeden. Mooie harmonieen. Volgens mij het eerste album dat geheel engelstalig is, de voorgaande albums zijn in het Fins.

avatar van Nicole_1989
Afgelopen weekend via een tweedehands cd- en lp-zaakje deze op de kop weten te tikken. Het was mijn eerste kennismaking met de 5 dames van Indica. Maar tjonge, wat een kennismaking! Erg onder de indruk van dit album! Sprookjesachtig en soms wat vreemd, met een eigen 'sound', mede dankzij het aparte en herkenbare stemgeluid van Jonus. Het eerste nummer 'Islands of Light' is het kortste nummer van het album, maar tevens ook wel een goed intro en samenvatting van de rest van het album; je weet meteen wat je te wachten staat (in positieve zin, zonder voorspelbaar te zijn...).
De afsluiter (bonus tracks niet meegerekend) Eerie Eden is een waar pareltje, die meteen kippenvel op mijn armen bezorgde.

Het album luistert ontzettend lekker weg en ik zal het dan ook nog veelvuldig draaien. Nu op zoek naar de rest van de albums van deze fijne meidengroep!

avatar van buckingham
Inderdaad een erg leuke sound. Veel afwisseling van stijlen, prima zang! En inderdaad Eerie Eden, erg mooi als afsluiter.