Deelder Blijft Draaien (2004)

Jazz
Label: Sonic Scenery

1. Charles Williams Septet - Trees and Grass and Things (4:32)
  2. Johnny Coles Sextet - Little Johnny C (5:06)
  3. Gene Krupa Sextet - Meddle My Mirror (3:02)
  4. Hank Mobley Sextet - Snappin' Out (7:07)
  5. The "JFK" Quintet - Aw-ite (3:59)
  6. Frank Foster Quintet - Raunchy Rita (5:23)
  7. Herb Geller Sextet - Vone Mae (5:29)
  8. The Jazz Messengers - No Problem (7:15)
  9. A.K. Salim Orchestra - D Minor Dipper (5:13)
  10. Slide Hampton Orchestra - Spanish Flier (3:31)
  11. Teddy Edwards Sextet - Brazilian Skies (5:10)
  12. Willis Jackson Sextet - Doin' the Mudcat (4:00)
  13. Roland Kirk Quintet - Mingus-Griff Song (7:55)
  14. Charles Earland Sextet - Key Club Look Out (9:42)
"Dan staattie voor die kast, die stalen platenkast, en dan weettie dattie een plaatje gaat draaien.
Dat weettie, omdattie dat altijd doet, en alstie het niet doet, dan vergeettie wat.
Wattie dan gaat draaien, dat weettie niet, maar een plaatje gaattie draaien.
Dan staattie voor die kast, die stalen platenkast, en kijktie naar boven, naar links, naar rechts, en weer naar beneden.
Dan zettie die bril met een vederlichte beweging verder op de neus, om nog beter te kunnen zien welk plaatje tie gaat draaien.
Hij is net uit bed, maar het is al laat.
Hij moet zijn eerste plaatje nog draaien.
De dag is wel begonnen, maar zonder plaatje.

Dattie veel platen heeft, dat zeggen ze, maar van platen hebbie nooit genoeg, en van jazzplaten al helemaal niet.
Je begint met niks, zo word je geboren, en jaren later heb je wat, maar of je echt wat heb, dus meer dan een beetje, dat weettie niet.
Hij heeft platen, maar hij heeft niet alle platen.
Hij heeft platen dietie kan draaien, maar er zijn meer platen dietie niet kan draaien.
Ergens op aarde, en ook wel in het heelal, liggen veel meer platen dietie niet heeft.
En die zoekttie, alstie ze kan vinden, die verzamelttie, alstie ze heeft gevonden.
Dan staattie voor zijn kast, die stalen platenkast, en dan zettie die plaat daar waartie hoort. Dan zettie die plaat op zijn plek, alstie een plekkie heeft.

Die platen, die zijn van hem, en die blijven daar, omdattie daar horen.
Behalve alsttie een plaatje gaat draaien, want dan pakttie een plaatje uit zijn kast, zijn stalen platenkast, en zettie 'm op.
Dan legttie dat plaatje op zijn pick-up en luisterttie met wiebelend hoofd en met pep in de handen.
Alsie klaar is, gaattie terug, dat plaatje.
Dan kijkttie naar links, naar rechts, naar boven en naar beneden en gaattie weer terug in de kast, zijn stalen platenkast.
Dan heefttie een plaatje gedraaid, omdattie altijd een plaatje draait".

(Aldus John Schoorl in het cd-hoesje).

Nu vervangen we even stalen platenkast in houten kast, de bril laten we weg, de pick-up veranderen we in cd-speler en dus de plaatjes in zilveren schijfjes, en veel jazz maken we gewoon wat algemener (poprockjazzsoulfunkklassiekpunkdance)......................en ja hoor: dan gaat het gewoon over aERodynamIC.
En ik denk over vele anderen hier op Musicmeter

neo
En zo draait en draaft er iemand door

avatar van aslan
aslan (crew)
dat deelder eeuwig mag draaien !!

neo
Verdraaid, inderdaad ja

EVANSHEWSON
aslan schreef:
dat deelder eeuwig mag draaien !!

Ja, als deze zo leuk is als die twee eerdere, dan

mag deze Deelder kompleet doordraaien!

Enne... wààr heb ik de beste man toch eerder gezien ?

avatar van klaezman
Als je dit niet gehoord hebt, weet je niet wat swingen is.

Doet me denken aan een varietéliedje van Johnny & Jones uit de jaren ' 30:

"Meneer Dinges weet niet wat swing is
Hij weet niet wat saxofoon voor een ding is
Omdat zijn radio kapot is
Wat voor de buren een genot is
Weet die Dinges niet wat swing of hot is"

EVANSHEWSON
Mooie swingende jazz, net zoals die 2 vorige platen, dit is tijdloze jazz!
Over naar deel 4 "Kompleet Doorgedraaide Deelder" of zo?
Wèl leuk, die titels!

****1/2

avatar van HammerHead
EVANSHEWSON schreef:
Over naar deel 4 "Kompleet Doorgedraaide Deelder" of zo?

Deelderhythm

avatar van Leonard91
Kende hem alleen als de "nachtburgemeester van Rotterdam" die altijd bij Sparta zit maar zijn platenkeuze is geweldig. Het swingt de pan uit!

Milestones
Leonard91 schreef:

Jules heeft thuis muren vol met vinyl, een jazzverzameling om trots op te zijn. Hij staat op het podium samen met New Cool Collective, draait ie zijn LP´s.
Jammer alleen dat hij voor Sparta is.

Jammer dat ie niet meer draait op Arrow Jazz. Al stond z'n koptelefoon zo hard dat aan het piepen sloeg. Dat programma was best lekker. En grammophoon!

Verzameling jazz met een ritmisch energiegehalte, niet altijd even fijnzinnig, ik geloof niet dat ik Deelder ooit Bill Evans heb horen draaien. Maar wel Lekker dus met een hoofdletter L. Mag hard!

Gaat dat horen!