Eric Boeren 4tet - Song for Tracy the Turtle (2010)

Alternatieve titel: Live in Brugge 2004

1 stem

Jazz
Label: Clean Feed

1. Song for Tracy the Turtle (10:40)
  2. A Fuzzphony (5:39)
  3. Mr. & Mrs. People (5:24)
  4. Charmes (7:01)
  5. Free (2:57)
  6. Soft Nose (5:03)
  7. Memo (1:13)
  8. Memories of You (2:47)
  9. Moon Inhabitants (2:56)
  10. Chune / The Legend of Bebop (10:00)
avatar van Supernormal
Leuke ontdekking. Gisteren dit Nederlandse kwartet live gezien op het Brand! Festival in Nona, Mechelen. Muziek geschreven en gespeeld volgens de composities van het Ornette Coleman kwartet. Vooral Michael Moore is een aanwinst. Zalig hoe kalm hij zijn swingende lijnen blaast en de nodige rusten laat hier en daar. Getuigt van pure kunde en muzikaliteit. Han Benink was gisteren echter te dominant; te overstemmend qua dynamiek en volume. De muziek miste daardoor zijn doel en kwam eerder clownesk over. Daar heeft deze plaat geen last van, met Paul Lovens aan de kit, die de kunst van de balans en de spaarzaamheid duidelijk beter beheerst.