Torgull - Antistatik (1999)

1 stem

19. Panacea - Torture
  20. Bombdogs - St. Valentine's Massacre
  21. El Doctor - Kayser Sozer
avatar van Onderhond
This mix cd is divided into 5 parts and they range as follows: Part One (track 1 to 3) Part Two (track 4 to Part Three (track 9 to 12) Part Four (track 13 to 16) Part Five (track 17 to 21)

Wie niet overtuigd zou zijn van de draaicapaciteiten van deze man, probeer dit CDtje maar eens uit. Pak dansbaarder dan z'n eigen spul, en gezien het jaar van release, z'n tijd ver vooruit denk ik (al was ik toen niet zo into techno). Zal het setje ook maar bespreken volgens de indeling hierboven.

Eerte stuk brengt vooral wat stevigere techno, waarbij die Franse invloeden licht doorschemeren. Wie vertrouwt is met Double Face, Gelstat en dat soort artiesten, weet wat hij kan verwachten. Zeer coole techno, lekker gemixed met zeer aardige climaxen en "Pin 2's Message" wat lekker distorted afsluit.

Een voorbode, wat het tweede segment is een pak distorter. De techno feel blijft, echt overslaan naar hard/darkcore doet het nog nergens, maar schrapen des te meer. Grappig, want na zo'n technofeestje is de opmerking toch dikwijls dat er net wat meer distortion inmocht, en de vraag of zo'n muziek ook bestaat. Hier het antwoord. Die eerste track is fenomenaal. De rest ook lekker dansbaar en ruw. Einde van dit setje bereidt zich langzaam voor op de meer hardcore georienteerde set die komen gaat.

Part 3 dus. Frenchcore zoals we ze kennen, met artiesten als Torgull en N Project. Climax van deze set is wel wat kalmer, maar een fenomenale track. Verder lekkere ruige, distored hardcore, wat set 2 was voor regular techno zeg maar .

Part 4 stort zich in de wat apartere hardcore, met Producer als ideale afsluiter. Die vreemde semi-terror (niet hard, wel experimenteel en distorted) van een Torgull, dat heerlijke drukke geratel en gebeuk van Tekno Resistance. En uiteraard Producer dus, die ons klaarstoomt voor Part 5.

De randhardcore. Geen echte hardcore, wel invloeden, en nogal moeilijk onder te brengen in vakjes. Lekkere tracks, hoogtepunt is "St Valentine's Massacre", maar ook dat Panacea gedoe en die geweldige afsluiter zijn zeer goed te pruimen.

Voor zover ik weet, beste mix CD die ik ken. Geweldige trackkeuze, geweldige talent, wordt geen moment saai, aparte muziek, te weten dat dit uit 1999 komt, en kan me inbeelden dat dit op een dansvloer gewoon nog een dubbel zoveel effect heeft. Torgull levert hier pure kwaliteit af. Hulde. 4.5*