Townes Van Zandt - Rear View Mirror (1993)

Country / Folk
Label: Sundown

1. Pancho and Lefty (4:00)
  2. If I Needed You (2:41)
  3. For the Sake of the Song (4:38)
  4. Our Mother the Mountain (2:59)
  5. To Live Is to Fly (4:08)
  6. Lungs (2:38)
  7. Flying Shoes (3:30)
  8. No Place to Fall (3:11)
  9. Dollar Bill Blues (2:23)
  10. White Freightliner (4:17)
  11. Tecumseh Valley (4:41)
  12. Don't You Take It Too Bad (3:34)
  13. Tower Song (3:04)
  14. Rex's Blues (2:22)
  15. Brother Flower (2:44)
  16. Waitin' Around to Die (3:13)
  17. Colorado Girl (3:30)
  18. Fraternity Blues * (3:31)
  19. Riding the Range * (3:04)
  20. Talking Thunderbird Blues * (2:54)
kiriyama
Jammer dat dit album hier zo onbekend is, want dit begint meer en meer mijn favoriete TvZ plaat te worden. De begeleiding op dit album is echt subliem. Op de studioplaten is er meestal te veel backing waardoor de songs aan kracht inboeten. 'Live at the Old Quarter' is me dan net weer wat té lang en minimaal. Deze is precies goed. Een tweede gitaar en een viool, de perfecte combi voor Townes die hier een paar van zijn beste uitvoeringen neerzet. Onder andere 'Flying Shoes,' 'Our Mother the Mountain,' 'Don't You Take It Too Bad' en 'Tecumseh Valley' hebben nooit beter geklonken.

Geweldig album waar ik naar kan blijven luisteren en misschien wel het kroonjuweel op het werk van Townes. Ik hoop dat meer fans deze een kans geven. Het zou best kunnen dat ik hem nog eens in mijn top 10 zet.

avatar van Masimo
Ah, dus híér komt die mooie versie van 'Lungs' vandaan, met die prachtig bespeelde viool! Dank, kiriyama, voor het bericht hier!

avatar van nlkink
Gisteren aangeschaft op aanraden van een Townes van Zandt liefhebber. Ik heb veel over de man gelezen maar had nog helemaal niets van hem in mijn collectie.
Na een draaibeurt weet ik al dat dit een blijvertje gaat worden. Een waardering ga ik nu nog niet aanhangen maar het wordt wel een hoge. Mijn CD is een heruitgave met een andere hoes. Op de hoesfoto zit Van Zandt in een auto en is zijn gezicht in de achteruitkijkspiegel te zien. Maar ik moet er maar vanuit gaan dat de foto op MuMe het originele ontwerp is.

avatar van Tonio
Zojuist weer eens gedraaid. Is inmiddels ook mijn favoriete Townes-album. De extra instrumenten voegen echt wat toe. Diverse songs krijgen zo een uitvoering die ze verdienen!

Sjeek Spier
Ik begrijp de waardering voor de instrumentatie. Tegelijkertijd krijgt dit album juist daardoor niet mijn volle vijf sterren. Elke extra instrumentatie - hoe goed ook - doet namelijk afbreuk aan de puurheid van Townes z'n liedjes. Nee, hij met uitsluitend zichzelf begeleiden.
O ja, een Townes album zonder Nothing, Kathleen en Marie, mist hoe dan ook nog perfectie.

avatar van potjandosie
geweldig live album uitgegeven in 1993 opgenomen tijdens de hoogtijdagen van Texas troubadour, singer/songwriter, gitarist, storyteller, dichter Townes Van Zandt.

"Recorded at Norman, Oklahoma's legendary folk club The Blue Onion after a 40-day string of one-nighters in 1979".

een fractie minder dan zijn live klassieker "Live at the Old Quarter" waarvan ik de uitvoering van zijn songs net iets warmer en intenser vind, maar dat is dan ook de enige reden om dit album geen fiver te geven.

de muziek op dit album met de ene na de andere klassieker, is inderdaad spaarzaam geïnstrumenteerd. zoals onze Belgische muziekvrienden zouden zeggen "meer moet dat niet zijn".

Album werd geproduceerd door Townes Van Zandt (executive producer Harold F. Eggers)

Townes Van Zandt: vocals, acoustic guitar
Owen Cody: fiddle