Ondanks dat Grunge nooit echt mijn ding is geworden, zijn er toch een vijftal die me goed bevallen. Vandaag krijgt deze de vuurdoop (via
YouTube want op Spotify staat 'ie niet}.
Babes in Toyland heb ik wel eens op TV gezien, de Laurel & Hardy film wel te verstaan. Maar ergens diep in mijn geheugen kan ik ook nog een video op The Musicbox o.i.d. herinneren die indruk maakte maar ik weet niet meer voor welk nummer. Dus ook niet of die van dit album afkomstig is of die hierna kwam.
Bij een nummer als "Lashes" hoor ik overeenkomsten met Killing Joke's - Revelations (1982) maar ook met Psychobilly en met Adam Ant's en zijn rechterhand de gitarist Marco Pirroni. Dat hoor ik nog sterker op het nummer dat volgt "You're Right".
De tweede helft van het album heeft meer variatie, past beter bij mijn smaak: schuurt lekker tegen Psychobilly aan. Verder lekker rauw gezongen, veel klinkt als live-in-the-studio opnamen.
Ben het eens met de gedachte dat dit de voorloper (of blauwdruk) is van wat een paar jaar later door Hole werd gedaan, alhoewel ik daar niet al te veel van heb geluisterd.