Emeralds - Does It Look Like I'm Here? (2010)

Electronic
Label: Mego

1. Candy Shoppe (4:44)
  2. The Cycle of Abuse (4:57)
  3. Double Helix (3:01)
  4. Science Center (4:38)
  5. Genetic (12:06)
  6. Goes By (4:10)
  7. Does It Look Like I'm Here? (7:28)
  8. Summerdata (4:47)
  9. Shade (4:25)
  10. It Doesn't Arrive (3:33)
  11. Now You See Me (3:28)
  12. Access Granted (4:04)
  13. Escape Wheel * (6:42)
  14. August [Extended] * (8:08)
  15. In Love * (3:40)
  16. Lake Effect Snow * (3:19)
  17. Genetic [Rehearsal] * (28:46)
  18. Does It Look Like I'm Here? [Daphni Mix 1] * (8:29)
  19. Does It Look Like I'm Here? [Daphni Mix 2] * (6:54)
avatar van trebremmit
Lijkt af en toe wel new-age met sci-fi geluiden.
Echt mooi vind ik het ook niet, het klinkt nogal goedkoop, tweede helft van het album wordt het wel een stuk beter met wat mooiere nummers.

Sietse
ik vind het vooral, net zoals zoveel van dit soort dingen (Oneohtrix Point Never bijv.) totaal overbodig. Het voegt totaal niets toe aan wat we al kenden en echt goed...tsja...dat is het eigenlijk niet.

avatar van we tigers
maar zowel Emeralds en Oneohtrix Point Never worden helemaal kapot gehyped bij Boomkat en in The Wire... In mijn oren een beetje middelmatige jan-hammer-ambient.

Sietse
ja, idd grote hypes en als wel vaker met hypes gaat het aan mij helemaal voorbij.
Snap er niets van.

avatar van jurado
Emeralds is niet heel bijzonder nee, al vind ik Oneohtrix echt wel een bijzonder persoon die erg leuke dingen doet.

avatar van VanDeGriend
Berichten en links naar interview verplaatst naar Emeralds

avatar van dj maus
Plaat van het jaar volgens Drowned in Sound, dus werd ik nieuwsgierig.
Het doet nogal aan Ashra / Manuel Göttsching denken. Dat kan geen kwaad, natuurlijk.
Maar plaat van het jaar? Daarvoor mis ik toch de diepere lagen...

Sietse
pff, wat een onzin zeg. Vraag me af hoeveel mensen bij Drowned in Sound eigenlijk stront in de oren hebben dan.

Dikkop
Candy Shoppe en Now You See Me bevallen me wel. De rest lijkt te goed op elkaar en echt bijzonder is dit toch niet.

avatar van essence
Ik vind de synth 'revival' een goede zaak, want dit soort muziek ligt me wel. Het aanschurken tegen de new age, soms cheesy, met een goede old school feel erin, ... het kan me allemaal bekoren.

Maar dit is wel één van de minst spannende releases die ik hierin mocht horen. Echt slecht kan ik het niet noemen, maar het wordt ook nergens echt boeiend. En het is inderdaad vooral in het tweede deel van het album dat het hier en daar nog wel eens interessant wil worden.

Ik grijp dan liever terug naar artiesten als Dolphins into the Future, Köhn, ARP, Brother Raven, ... als ik me weer wil onderdompelen in dit soort muziek.

avatar van trebremmit
@ essence

Mischien is dit wel wat voor je, een zijproject van Emeralds. Erg retro maar erg gaaf, ik ben hem aan het toevoegen.
Mist - House

avatar van essence
Thx voor de tip trebremmit. Ik ga hier eens achteraan.

avatar van dj maus
dj maus schreef:
Plaat van het jaar volgens Drowned in Sound, dus werd ik nieuwsgierig.
Maar plaat van het jaar? Daarvoor mis ik toch de diepere lagen...

Al is Genetic in vijf jaar tijd toch uitgegroeid tot een persoonlijke favoriet...

avatar van Ludo92
Wat een negatieve berichten hier uit het verleden. Waarom toch altijd die drang om muziek weg te wuiven zodra het 'te' veel lijkt op andere muziek. De originaliteitsprijs kun je niet aan iedereen geven. Wanneer 'pastiche' zo goed klinkt, zie ik geen reden tot klagen, wel tot dansen van geluk.

Aanrader!