Negative - Neon (2010)

1 stem

Finland
Label: Warner Bros.

1. No One Can Save Me Tonight (4:42)
  2. End of the Line (4:20)
  3. Love That I Lost (3:57)
  4. Blood on Blood (3:57)
  5. Believe (4:11)
  6. Celestial Summer (4:07)
  7. Jealous Sky (4:39)
  8. Days I'm Living For (4:14)
  9. Since You've Been Gone (3:56)
  10. Kiss of Hope (5:27)
  11. Fucking Worthless (4:28)
  12. Neon Rain (3:47)
Hunter
Wat een ongelovelijk goed album is dit.
Later volgt mijn recensie, eerst nog ff mn 20e keer luisteren afmaken

Hier volgt mijn recensie:

Neon, tja.
Ik zou na 30 keer draaien nog steeds niet weten wat ik er van vind. Ik ben een echte die hard Negative fan en zal daarom wel iets bevooroordeeld zijn maar ik zal het van mijn oogpunt gewoon bekijken.
Neon is een album dat gemaakt is in L.A en dat is duidelijk te horen, veelal word het woord 'edgy' er bij gehaald in een review, ik vind dit album wel goed afgewerkt en je hoort dat er de Amerikaanse producenten hand aan is gelegd.
Ik zal nummer voor nummer recenseren.

No one can save me tonight.
Een mysterieuze intro siert dit nummer, tevens de intro van dit album. Dan komt er een catchy muzikaal stuk en opent de zang van Jonne Aaron, Het valt me op dat bij dit nummer veel gesleuteld is aan de zang. Maar ze hadden geen betere opener kunnen kiezen.
Een sterk nummer.

End of the Line
De single met clip van het album, ik vind dit nummer een van de beste want het begint met gaaf gitaarspel en een ruimklikkende zanglijn van Jonne. de instrumenten zijn goed op elkaar ingespeeld bij dit nummer, alleen jammer van het 'fading out' achtige einde.

Love that I lost
Begint met een 'hijgende' (?) intro en een wat licht depressieve tekst over een verloren liefde. Don't leave me like this, its not an option zingt de wanhopige Jonne Aaron en die emotie is in het hele nummer te horen. Een sterk melancholisch nummer die een beetje de Emotional Rock terugbrengt die op de andere platen zo sterk aanwezig waren.

Blood on Blood.
Thousands Times was more and more, We'll stay blood on blood, All I have is your name deep down in my soul.
Misschien een lichte verwijzing naar Sir Christus die de band verliet in 2008?
Zwingend nummer waarmee eigenlijk bijna alles gezegd is, de drums zijn hier heel eentonig jammer genoeg. Dit is een stadium nummer waarin de stem van Jonne Aaron zou moeten schelmen terwijl iedereen meebrult met Your name deep down in my Soul. bravo voor Nakki op de keyboards die dit nummer afmaken.

Believe
Ik heb een dubbel gevoel over dit nummer, Ik vind dit aan de ene kant echt een nummer die makkelijk en eentonig is, maar aan de andere kant als je naar de teksten luisterd hoor je echt wel emoties van Jonne. Een ballad die Negative subtiel brengt ''Do you ever think of me If you touching someone else?'' hoor je hem zingen terwijl de emoties je om de oren slaan. dit is een persoonlijke nummer is al meteen te horen, misschien een liefde die voorbij is?
Ik vind dit totaal geen Negative nummer, maar ook zo weer wel.
Hier laat ik het bij voor dit nummer.

Celestial Summer
''Tell me why Tell me why'' in het reffrein, een boze onderdrukte frontman en gitaren die op oorlog staan.
Dat is aan het beginstuk te horen waarnaar Jonne zingt met keyboard eronder.
De drums hierin zijn heel strak en vormen samen met de melancholische zang een fantastische combo hierin, je hoort dat Larry Love en Jay Slammer (gitaar & drums) hard hun best doen hier om keihard over te komen en dat lukt ze ook. dit is een heel sterk nummer van Negative met als absolute pluspunt het einde en het oohoo-hooohoo van Jonne. Een heel sterk nummer, een van de sterkste nummers van Neon.

Jealous Sky
Een depressieve tekst met als einde ''Im breaking Up'' voorspelt niks vrolijks. Dit zware nummer is tevens een ballad en vraagt de aandacht om de teksten, het is een nummer dat gaat over een verbroken relatie en dat de persoon in kwestie verder moet met zijn leven hoe moeilijk dit ook is. een persoonlijke kwestie dus lijkt mij. mensen die dit meegemaakt hebben kunnen hier misschien hoop uit putten.
De zang van Jonne komt hier echt tot zijn recht met zijn zachte stem en op het einde een haast wolfachtige klaagzang.
De gitaren hier zijn heel scherp en geven dit nummer het extra stukje stoerheid dat nodig is om niet een beetje te verzwelgen in depressiviteit

Days im livin' for.
Een feelgood nummer en meteen na 2 keer luisteren mijn ultieme favoriet. begint lekker hard en het reffrein is gewoon om keihard mee te bleren. De drums en scherpe gitaren op het begin geven dit nummer meteen HET wat nodig is. de vlakke zang van Jonne met de gitaar eronder geeft kippenvel, en dan gaan we naar het reffrein waar een schorre schelle uithaal aan te pas komt die mij steeds op het randje van chaotisme brengt. dit uithaaltje zorgt voor de scherpe rand aan het nummer en daar zit het nou juist, De allereerste x dat dit word gedaan is het niet zo heel zuiver, maar dat maakt niet uit het is een fijne uithaal.
Een echt zomernummer die op het einde wat zwaarder word. het einde is adembenemend, zwoele zachte zang van Jonne met keyboard en dan die fantastische uithaal weer met een bombasme van geluid, dan komt het reffrein weer met nog een keer die uithaal. After all that we've been trought en dan een scherp gitaargeluid. Days im livin' for klinkt het nogmaals en dan is dit nummer ten einde. met stip op 1 een van de beste nummers van Negative

Since you've been gone.
Een hard nummer na Days im livin' for. met een zware stem van Jonne, doet me denken aan het nummer Motherfucker van het vorige album Karma Killer.
Wat is dit een rock 'n Roll trein die maar denderd en denderd, dit nummer had zo op Anorectic kunnen staan, een hard uithaal nummer voor Larry en Antti.
Instrumentaal zit dit nummer fantastisch in elkaar en de zang van Jonne is gewoon echt adembenemend.

Kiss of Hope
Een raar (religieus?) begin met melancholische bel en drumsDit nummer doet me meteen denken aan het nummer Gravity of Love, het heeft wel wat weg ervan.
De kalmerende stem van jonne zorgt ervoor dat je uit deze geluids explosie komt met een gerust gevoel, prachtige zang met weer die fantastische keyboardtonen van Nakki. dan komt er acoustische gitaar van Larry (?) bij en dan opeens weer een explosie van geluid die je wel had kunnen verwachten.
Die bel blijft erin zitten en ook weer komt hij daarna weer. Dit nummer is een gevoelige harde melancholische ballad met als eigenlijke boodschap dat alles goed komt.
''A new day will come and you''ll find all the answers''
doet mij sterk denken aan een ander nummer van negative waarin word gezongen: The shadows in a lonely heart, light will always follow the dark''
Alle 2 een boodschap van ''Het komt goed, geloof in jezelf''
De vrouw(?) -correctie: Jonne (haha) op het einde die zingt doet me nog sterker denken aan Gravity of Love nu, dit zou wel eens heel goed tekstueel een vervolg ervan kunnen zijn, de scherpe solo onder deze zang maakt het heelmaal af.
Een meebrul nummer en toch stiekem na een tijdje geeft dit nummer je een fijn gevoel.

Fuckin' Worthless
Dit is een acoustische ballad van Jonne waarin hij zingt dat 'zij' zo fucking perfect is en hij zo fucking whortless. een nummer die bij iedereen een andere boodschap heeft, Dit is een nummer dat moet groeien en je zal bij de eerste keer schrikken bij het koor dat ik in het begin misplaatst en afgezaagd vond maar na een tijdje begon te waarderen en dit droevige nummer tot een blij einde brengt waarin iedereen blij is en Jonne en Larry een fijn duo vormen in het acoustische spel dat zij spelen op het allerlaatste nummer(!) van Neon.

Neon Rain
Een zweverig gitaargeluid met een mooie vrouwenstem die zingt over een jongetje die terugkijkt naar vroeger en waar zijn moeder blijft zeggen ''You'' be allright son''
De boodschap in dit nummer is ''So long as you stay on the bright side of life'' . ''We've all seen the start en we'll all see the end, but whats happends in between, thats all what matters my friend'' zingt de vrouw op een prachtig acoustisch geluid van gitaar. Dit nummer wil zeggen dat je moet blijven vechten en moet opstaan voor je mening en niet terug moet kijken op slechte dingen maar je moet focusen op de toekomst terwijl je van buiten veranderd maar van binnen dat jongetje bent (of meisje natuurlijk)
Dit is de beste afsluiter die Negative had kunnen kiezen voor dit album.

Neon. ik weet het nu, dit is een fantastisch goed album, niet de allerbeste maar hier zit net zoveel emotie in als alle andere, De productie is gladder maar laten we blij zijn dat Amerika deze rockende emotionele Finnen nog steeds op bijna alle vlakken, wat ze ik ALLE vlakken nog steeds hun ding laten doen.
Dit is een grote stap van Negative, een sound die we nog niet eerder gehoord hebben,
Een ding vraag ik me nog af..
Hoe zou dit live klinken!!!

Ik heb deze recensie geschreven om mijn mening over dit album op te helderen maar ik hoop dat jullie er ook iets aan hebben.
Instrumentaal
Tekst
Hoes
Artwork
Helaas 5. beetje te amerikaans.

Stay NEGATIVE!

avatar van Paap_Floyd
Muziek en tekst een 8, maar toch 5*

Paap_Floyd schreef:
Muziek en tekst een 8, maar toch 5*

Oeps ik bedoelde tekstueel een 8
en Instrumentaal een 10

avatar van snarf349
Helaas kan ik de mening van Hunter niet delen. Dit album vind ik veel te glad geproduceerd. Ze begeven zich op het Bon Jovie pad en laat ik daar nu juist een pest hekel aan hebben.

Hunter
Vind ik nog aardig meevallen, natuurlijk heb je gelijk, de Amerikaanse productie is duidelijk terug te horen..
Jammer dat ze van hun oude platenmaatschappij weggingen en kozen voor het grote Warner.

Hunter
Om nog even terug te vallen op de reactie van snarf349 die zegt dat ze op het pad van Bon Jovi zitten..
In welk opzicht, want Bon Jovi hoor ik hier TOTAAL niet in, bedoel je in productie of sound of?

avatar van snarf349
Een metafoor voor gelikte, gladde amerikaanse rock/pop muziek.

Hunter
Daar zijn onze meningen over verdeeld Ik hoor gelukkig de oude NGT sound nog en hoor bijna elke keer weer nieuwe geluiden die me niet waren opgevallen.
En over dat gelikte gladde Amerikaanse rock/pop Het is zeker gladder geproduceerd maar daardoor niet slechter vind ik en gelikt is het zeker niet
En pop/rock, ik noem het maar gewoon Emotional Rock zoals de heren het zelf ook verwoorden
Om even Jonne te quoten:

''Het bombastische en epische aan bands zoals Gun's 'n Roses en Bon Jovi is erg verleidelijk, die bands stralen zoveel macht uit en kregen arena's vol, Ik wil ook zoiets, maar natuurlijk wel met een modern tintje eraan, wij zijn geen retro band.''

Hunter
Na de vorige albums goed te beluisteren voeg ik me toch bij de reacties van snarf. Overgeproduceerd en het lijkt alsof ze geen zin meer hebben, Weinig diepgang, ik mis de Negative teksten toch wel en volgende keer wat minder glad en graag weer wat meer Rock 'n Roll.

Hunter
Ben nu wel klaar voor een nieuw Album