Dwele - W.ants W.orld W.omen (2010)

R&B
Label: E1

1. Wants (Intro)
  2. I Wish
  3. Grown
  4. Dodgin' Your Phone

met David Banner

5. Smoke Up the Back (Interlude)

met Raheem DeVaughn

12. Women (Intro)

met Kindra Parker

13. I Understand
  14. Love You Right
  15. "More Than A" (Interlude)
  16. What's Not to Love
  17. Give Me a Chance
  18. I Wanna

met DJ Quik

avatar van Reijersen
Zonder twijfel één van de beste en meest muzikale soulzangers van de laatste jaren is Andwele Gardner, beter bekend onder zijn artiestennaam. Met ‘Subject’ vestigde hij zijn naam, met ‘Some Kinda…’ overtuigde hij helemaal en het laatste ‘Sketches of a Man’ was ook erg overtuigend. En dan nu een nieuwe plaat. Een nieuwe plaat met een wat aparte titel: ‘W.Ants W.orld W.omen’. Het album is ook in deze drie gedeelten opgesplitst. Reden om het ook op deze manier te recenseren.

W.ants

Dit gedeelte is gevuld met songs die vooral gaan over die dingen die Dwele kraag zou hebben. Gucci shoes and bags passeren de revue. Muzikaal is heeft dit gedeelte een erg R&B-achtige sound. Erg commercieel ingesteld gedeelte is het te noemen. Daarnaast wordt Dwele bijgestaan door de ietwat onzinnige gastrapper David Banner. Ook de zelfgenaamde Soul-hippie Raheem DeVaughn zingt een wijsje mee en dat nummer (Dim the Lights) is dan meteen de beste van dit gedeelte.

W.orld
Dit gedeelte van de plaat is de Dwele die we kennen. Leuke, verrassende en spitsvondige producties. Leuke muzikale gedeeltes en goede zang. Dwele zou gewoon een plaat vol met dit soort nummers moeten maken. Nu-soul met een jazzy feeling.
Absolute topsong van dit album zit ook in dit gedeelte van de plaat. Die song heet ‘My People’. Ook zijn vaste vrienden van Slum Village doen mee op een song in dit gedeelte.

W.omen

Dit is het gedeelte met de meeste songs. Dit is het gedeelte voor, over en met de vrouwtjes. De slick Dwele komt tevoorschijn en het tempo gaat wat omlaag. Nu bezingt Dwele niet alleen de vreugdes met de dames, maar ook de problemen die relaties kunnen opleveren.
‘Love Your Right’ is hier erg catchy en ‘I Wanna’ klinkt weer heel oldschool R&B.

Dwele heeft dus een erg wisselvallig album afgeleverd met dit ‘W.Ants W.orld W.omen’. Hij is het best in het maken van muzikale songs zoals in het W.orld gedeelte. Dus hopelijk pakt hij dat de volgende keer weer op.