Bad Religion - Suffer (1988)

Punk
Label: Epitaph

1. You Are (The Government) (1:19)
  2. 1000 More Fools (1:34)
  3. How Much Is Enough? (1:22)
  4. When? (1:38)
  5. Give You Nothing (2:00)
  6. Land of Competition (2:00)
  7. Forbidden Beat (1:53)
  8. Best for You (1:57)
  9. Suffer (1:45)
  10. Delirium of Disorder (1:37)
  11. Part II (The Numbers Game) (1:38)
  12. What Can You Do? (2:44)
  13. Do What You Want (1:05)
  14. Part IV (The Index Fossil) (2:02)
  15. Pessimistic Lines (1:07)
avatar van nuf
nuf
deze cd is zo eentonig dat ik vaag niet doorheb dat de nummers overgaan, ligt ook aan de lengte denk ik.

desondanks wel een aardige cd.

2 **

Eentonig??
Persoonlijk vind ik dit toch echt wel het mooiste album van Bad Religion. Do What You Want is het ultime punkliedje. Kort en puntig. Nummers hebben toch wel duidelijk een begin en einde.

avatar van MichelDumoulin
nuf schreef:

desondanks wel een aardige cd.

2 **

Als je dit album van Bad Religion ééntonig vindt, dan vind je dat van al hun albums! Dat kan haast niet anders.
Dit is mijns inziens één van hun beste albums!

Dit was mijn eerste kennismaking met Bad Religion; en wat voor een!!
Erg energieke band, met zeer mooie teksten, alleen met een erg groot probleem.
De nummers zijn vaak te kort. Zo moet ik Do What You Want altijd 5x achter elkaar draaien; zo mooi, maar ook zo kort. Waarschijnlijk wel een van de beste punknummers ooit. Ook live zeer de moeite, al ben ik nooit meer zo gebroken naar huis gegaan, als naar een concert van Bad Religion.
Pogo in het kwadraat!!

clutch
ik vind het juist fijn dat de nummers niet zo zeikerig lang zijn, lekker er doorheen rammen en op wat voor manier! geweldige stem ook

4.5

clutch
Ik doe er nog een halfje bij, echt een heel mooi album

Absolute favoriet is Best For You, die draai ik soms wel 10x achter elkaar

avatar van Ryan
Ik kan nog altijd geen keuze maken tussen Suffer en No Control. Legendes in het punkrock genre.

Deze vind ik beter dan No Control, maar die is ook de moeite waard.

Te gek album! Ik hou wel van de energieke albums van Bad Religion. En suffer barst van de energie, kwaadheid, emoties etc. Suffer is zo veel melodieuzer en energiek dan bv New Maps of Hell.
Dit is één van mijn favorieten samen met Recipe for hate, new america, generator en Process of Belief.

Gaaf album maar net iets minder als No Control

avatar van freakey
deric raven schreef:
Deze vind ik beter dan No Control, maar die is ook de moeite waard.

Mee eens, is het hoogtepunt in hun oeuvre, samen met Generator, daarop volgen op nauwelijks een centimeter afstand Against the Grain en No Control....

Daarna werd het allemaal toch wat wisselvalliger m.i., nog steeds degelijk bij tijd en wijle, maar toch minder....

Do What You Want is ook hun beste nummer.
Hebben ze nooit kunnen evenaren.

avatar van Stalin
Heb deze zelfs nog op vinyl !
Een relikwie uit de tijd dat Stalin nog een jong skatertje was, die toen toch al naar Pink Floyd luisterde

avatar van freakey
Stalin wateren hebben diepe gronden...

avatar van Stalin
freakey schreef:
Stalin wateren hebben diepe gronden...

Jazeker, van Bad Religion naar Zappa en Beefheart...ik draai mijn hand er niet voor om

avatar van vinejo
Suffer, ooit grijgedraaid, lijkt inderdaad één zelfde song maar is gewoon één lange trip. Heerlijk en allerbeste BR voor mij. Ga m nog eens opzetten zie

avatar van frolunda
Één van hun beste,zonder meer jawel namelijk.

avatar van MarkS73
Dit album is één lange trip, geweldige plaat en mijn favoriet van de band. Zo'n album dat je van begint tot eind luidkeels meezingt met als meezinghoogtepunt uiteraard What can You Do.

avatar van Boenga
MarkS73 schreef:
Zo'n album dat je van begint tot eind luidkeels meezingt....

Vraagt toch een beetje oefening, hoor. De teksten zijn iets complexer dan pakweg 'De 13 beste' van André Van Duin...

avatar van MarkS73
Boenga schreef:

Ik heb veel geoefend...

Als ik de tekst van nieuwe muziek probeer te onthouden is dat een onmogelijke opgave, van muziek uit mijn jeugd, in dit geval was ik geloof ik negentien of twintig toen ik het album leerde kennen, kan ik alles nog woordelijk meezingen. Waarschijnlijk komt muziek op die leeftijd toch intenser binnen...

Mijn favoriet blijft Do What You Want, ook lastig om mee te zingen, maar ik kom er aardig mee weg

avatar van Edwynn
Suffer is een vlot en spetterend punkrockplaatje. Typisch Amerikaans met van die vriendelijk nuilende vocalen die begeleid worden door afgemeten, melodieuze hymnetjes. Ik moet er wel zin in hebben. Dat is meestal als ik eventjes verzadigd ben van rottende walm, met hel en verdoemenis bezwangerd die doorgaans door mijn crypte waait.
Bad Religion is pas net wat meer op mijn netvlies gekomen. Hebben we weer wat te ontdekken.