Indian Jewelry - Totaled (2010)

Rock / Electronic
Label: We are free

1. Oceans (2:02)
  2. Look Alive (2:59)
  3. Lapis Lazuli (3:13)
  4. Excessive Moonlight (3:08)
  5. Sirens (0:30)
  6. Vison (2:13)
  7. Tono Bungay (3:57)
  8. Simulation (2:12)
  9. Diamond Things (3:06)
  10. Never Been Better (2:57)
  11. Parlous Siege and Chapel (5:42)
  12. Heaven's World Destroyer (2:03)
  13. Touching the Roof of the Sun (4:30)
  14. Dog Days (2:12)
avatar van essence
Bizarre plaat, met een geluid zwanger van ijle synths en wazige beats. Het zit met één been, of toch tenminste een teen, in de jaren 80. Je hoort duidelijke echo's van avantgardisten uit die tijd zoals Joy Division, Suicide, Cabaret Voltaire. Het geheel word psychedelisch gekruid en hopt van stijl naar stijl, vlugger of je "eyjafjallajökull" kunt zeggen. Eeuh .. ergens klopt er iets niet aan deze vergelijking. Enfin soit, voor mij was het een aangename eerste kennismaking.

Best wel een bagger plaat. Waar is de feedback, waar zijn de drones?. ja, plaat is nog steeds wazig, maar als deze band nu ook al probeert vriendelijker te klinken dan is het einde zoek.

avatar van hawkins
Ik vind hem wel lekker, maar dit is dan ook het eerste wat ik van deze band hoor.