Wow, dit is een vreemde gewaarwording. Waar Fright Night vooral nog wat experimenteren was met Helloween-achtige structuren, hoor ik hier veel meer progressieve US-powermetalinvloeden. Wat Vicious Rumours, Queensryche, Savatage en zelfs Psychotic Waltz komen voorbij. Toch ligt de blauwdruk voor hun latere sound al voorzichtig aan de oppervlakte op songs als The Hands Of Time en Out Of The Shadows. Break The Ice klonk me ook al zo bekend in de oren, tot ik ineens beseft dat Edguy op de song Vain Glory Opera flink wat heeft afgeluisterd. Intrigerend.
Ik kan eigenlijk niet echt minpunten opnoemen. Nou ja, als ik het instrumentale Metal Frenzy maar buiten beschouwing laat dan. De productie is al veel beter dan op Fright Night, Tolkki zingt eigenlijk best goed (enkele sterke uithalen), de solo's gaan ten minste ergens over/ergens naartoe en de composities zijn strak en kundig. Ik vermoed dat we hier nog wel met een groeiertje te maken hebben, want ik heb in ieder geval al behoorlijk wat zin om hier nogmaals naar te luisteren als we aan het einde van deze marathon zitten.
Voorlopige tussenstand:
1. Twilight Time