Goo Goo Dolls - Something for the Rest of Us (2010)

Label: Warner Bros.

1. Sweetest Lie (3:23)
  2. As I Am (3:53)
  3. Home (4:44)
  4. Notbroken (4:10)
  5. One Night (5:01)
  6. Nothing Is Real (4:05)
  7. Now I Hear (3:20)
  8. Still Your Song (4:22)
  9. Something for the Rest of Us (4:27)
  10. Say You're Free (3:11)
  11. Hey Ya (3:37)
  12. Soldier (4:14)
  13. Postcards from Paradise * (3:41)
  14. Rough Boys * (2:38)
  15. Home [Acoustic] * (4:36)
  16. Something for the Rest of Us [Piano Version] * (4:19)
  17. Catch Me Now I'm Falling * (3:52)
  18. Broadway [Live] * (6:34)
Waar zijn de tijden van 'Dizzy up the girl' en 'Gutterflower'?Something for the rest of us klinkt helaas zoals ik, na 'let love in' had verwacht, te gewoon.
Voorspelbare nummers, telkens dezelfde opbouw en nooit verrassend qua instrumenten of zanglijn. (Dit geen kritiek zijnde op de zangcapaciteiten van beide zangers. De stem van Rzeznik klinkt nog steeds perfect hees en loepzuiver qua toon).
Het kan aan de strakke producing liggen, maar vooral ook qua herhalende liedstructuur en opbouw.
Ik weet zeker dat de Goo Goo Dolls, in de toekomst, nog met een ijzersterk album uit de hoek kunnen komen. Maar deze zal het zeker niet zijn.

Beste Nummers volgens mij Sweetest Lie, Notbroken.

1,0
Een klein beetje beter dan de vorige, maar het zijn toch wel bijna allemaal slappe lange nummers
ik geef de goo goo dolls nog 1 kans, wanneer ze een nieuw album maken. in de hoop dat het iets meer op dizzy up the girl/gutterflower klinkt.

Hunter
Raar dat iedereen Let Love in en Something for The Rest of Us zwak vindt. Qua sfeer is Let love In bijna hun beste album, tekstueel staat die plaat torenhoog boven hun andere. Something for The Rest of Us heb ik nooit een echte 'grip' op gehad persoonlijk. Ik kan toegeven, hij is qua opbouw wat voorspelbaar maar nummers als Soldier en Nothing is Real zijn verassend sterk en ook het titelnummer 'Something for the Rest of Us' vind ik schitterend.

Ik geef dit album wel een 4. En nu op naar het nieuwe album dat van mij ook wel weer meer 'rocken' mag ja.