Parasite - Baby 9mm (2002)

1 stem

Frankrijk
Electronic
Label: Damage

1. Mistress of Deception (0:36)
  2. I Ain't No Criminal (3:21)
  3. Post Consumer Waste (3:41)
  4. Infected with a Poison (1:13)
  5. Endoparasitism (2:38)
  6. Fuck the PCA (Police Complaints Authority) (2:15)
  7. Vive les Femmes (3:36)
  8. Back in 69 (1:13)
  9. Slash 'N' Burn (2:35)
avatar van Onderhond
Zo, meer Damage materiaal. Ditmaal van Parasite, ondertussen geen onbekende meer voor mij.

"Masters of Deception" is een leuk introtje. Typisch sampletje genicked uit één of andere film denk ik. "I Ain't No Criminal" is een geinig breakcore trackje, met enkele geinige raggae sampletjes (ze storen me een keer niet zo) en lekker gedistorte ritmes. "Post Consumer Waste" voelt wat opener aan, al weten sommige stukken toch ook lekker hectisch te zijn. Cool trackje."Infected With A Poison" is iets minder, gelukkig is het maar een kort tussendoortje. Teveel noizy gedoe, te weinig beats en basses.

"Endoparsitism" ratelt en knalt er terug lekker vandoor. Coole ritmes, en weer wat grappige voice sampletjes. "Fuck The PCA" moet helemaal niet onderdoen, opent met een echt vet bassritme en bouwt daar lekker op voort. Poppy hiphop zwaar door de mangel gehaald . Topper van het album. Ook "Vive Les Femmes" is een stevige knaller. Zeer coole intro, rauwe beats en lekkere ritmes. Breakcore zoals ik van het Peace Off gebeuren gewoon ben, en inmiddels verwacht. "Back In '69" is een leuk bruggetje, om dan af te sluiten met "Slash 'N' Burn". Aardig nummertje, maar had wat harder gemogen als afsluiter. Kleine anticlimax.

Maar al bij al een fijn EPtje, met een zeer sterk middenstuk. Kleine 4.5*