Autolux - Transit Transit (2010)

Label: TBD

1. Transit Transit (2:54)
  2. Census (4:37)
  3. Highchair (3:24)
  4. Supertoys (4:36)
  5. Spots (4:36)
  6. The Bouncing Wall (3:39)
  7. Audience No. 2 (4:34)
  8. Kissproof (3:26)
  9. Headless Sky (4:04)
  10. The Science of Imaginary Solutions (6:02)
thejazzscène
"think blonde redhead meets my bloody valentine meets sonic youth..."

avatar van Bart
Destijds heb ik 'Future Perfect' grijsgedraaid. Ik vond het een fantastische plaat weet ik nog wel. Nu - zes jaar later - is er eindelijk een opvolger. Het is de vraag of het me nog steeds aanspreekt, mijn muzieksmaak is wel lichtelijk veranderd. Even kijken. Ik ga 'm nu in ieder geval opzetten!

Nihilisme
Bart schreef:

Precies hetzelfde verhaal hier, ik ben benieuwd.

avatar van neyonn
De band zelf is alleszins geen haar veranderd; de eerste 2 nummers (audience no 2 en supertoys die je allebei op hun site kan downloaden) hadden even goed op FP kunnen staan.
Ik ben er zelf nog niet uit of dit gebrek aan verandering mij blij of teleurgesteld moet maken. ^^

Je zou hier als fan maar 6 jaar op zitten te wachten, lijkt me een lichte tot zware teleurstelling.

Het album zit vol mooie dreampop en noisroock, die het experiment niet shuwen. Echter, het word geen van beiden en dat is te danken/wijten aan de productie. Te netjes voor noise-rock en te weinig galm en zweverigheid voor dreampop.
Wat is deze plaat dan wel? Ik zou het echt niet weten, want het is allemaal zo netjes en multi-gelaagd. Waar het vorige album (waar ik niet extreem bekend mee ben) een organisch geluid kende, worden hier allerlei dubs en zelfs handclaps toegevoegd. Less is more zou ik zeggen, maar dat hebben ze hier niet echt door. Vooral frustrerend om het feit dat als de plaat een andere productie kende het misschien zoveel beter had kunnen zijn. Vooral zoveel dromeriger en zoveel meer noisy.

Gemiste kans en een teleurstelling, maar gelukkig niet zo'n zware als voor de mensen die deze band echt hoog hebben zitten, denk ik.

avatar van Dielie
eerste plaat was meer dan fantastisch, ben benieuwd

avatar van DutchDavehead
Ik vind het vooralsnog een lekkere plaat. Ik hoor de Breeders, Sonic Youth, maar ook Radioheadinvloeden en dan met name uit de 'moeilijke' periode. Ik ben op deze band gekomen omdat Carla Azar erin drumt en haar kende ik van sessiewerk met Waterboys en Wendy & Lisa. Ze heeft een waanzinnige groove in huis en dat hoor je bij Autolux gelukkig ook terug. Ik vind veel alternative rock (excusez le mot) bandjes vaak te slappe drummers in huis hebben, dat is hier dus niet aan de orde.
Voorlopig 3,5 ster, maar er zit rek in.

avatar van John Doe
leuk groepje als ik zo een paar clips op youtube bekijk en inderdaad een fijne percussionist. Highchair (live voor de radio) heeft zeker wat van Radiohead, maar met niet zoeen intens neergezette stem als Thom Yorke doorgaans gebruikt (wat vaak ook niet bij m'n stemming past).