Uni_Form - Mirrors (2010)

Portugal

11. The Wrong Man (4:22)
  12. Fragile (3:44)
  13. Freakshow (11:49)
avatar van reptile71
Ze doen het wel verdienstelijk en het klinkt niet eens zo vervelend, maar het is niet zinvol en ze komen uit Portugal dus moeten ze maar fadomuziek gaan maken.
Ben het eens over het krijgen van een eigen smoel, maar de rest is toch wel een beetje lulkoek hoor (het is natuurlijk ook maar het gevoel dat je erbij krijgt ). Zou het niet gewoon de muzieksoort zijn die ze erg goed vinden en dat ze daarom dat soort muziek maken?

JanBetonde2e
Dat is precies waar ik me vaak aan erger, als mensen zeggen over een bepaalde band dat ze zo veel lijken op een andere band. Of zoveel invloeden hebben van bepaalde artiesten. Ik begrijp ook wel dat mensen graag iets nieuws willen horen, en niet hetzelfde willen horen als een band waar ze al naar luisteren. Alleen vergeten veel mensen volgens mij, dat muzikanten muziek maken waar zij het beste gevoel bij hebben, en tuurlijk kan je dan zeggen, ja maar het lijkt zo erg op een andere artiest. Maar zoals reptile71 hierboven zegt, misschien vinden ze dit soort muziek wel heel mooi. Dus ik vind het altijd een beetje onzin om te zeggen dat artiesten een eigen smoel moeten hebben, dat hoeft totaal niet in mijn ogen, als ze maar kwalitatief goede muziek blijven maken.

Ik vind het prima muziek, alleen mis ik te veel een eigen geluid.
Maar zeker een van de betere albums van dit jaar.

avatar van DikkeDarm
Zo zou de nieuwe cd van Interpol moeten klinken, vind het wel verdacht veel op Interpol lijken zouden ze het niet zijn? Beetje Joy Division/Editors met een snufje Interpol en een vleugje U2.

Eigen geluid wie heeft dat nog vandaag? alles lijkt op wat vroeger al eens gedaan is of een mix van meerdere ook al bestaande stijlen. Maar dat wil niet zeggen dat het slecht is!

Ik hou wel van een beetje experimenteren en "beter goed gejat dan slecht zelf gemaakt" hiermee zijn vele "toppers" groot mee geworden.

Ik dacht ook vaak "die heeft nou een eigen geluid!" maar dan bleek heel vaak dat iemand er al veel mee bezig was geweest (zelf Jimmy Hendrix) , maar er zijn uitzonderingen!

avatar van reptile71
Er is een verschil tussen een zelfde stijl hebben en ergens zo op lijken dat mensen die je horen werkelijk denken dat je een andere band bent.

Zo is Interpol zeker beïnvloed door Joy Division, maar ze klinken ook duidelijk anders dan Joy Division. Editors en Interpol zitten in eenzelfde genre, maar niemand zal hen zo snel door elkaar halen omdat ze een duidelijke andere sound hebben. Dát is wat hier wordt bedoeld als we het hebben over dat de band een eigen smoel moet krijgen. Ze moeten een zodanige eigen sound krijgen dat ze niet worden verward met Interpol. Daar is niets slechts mee bedoeld. Het is een ontwikkeling die een goede band door zou moeten maken, tenzij ze als wannabees door het leven willen gaan.

Ik denk dat ze zich zullen moeten bewijzen met een volgend album. Dat ze weten hoe ze muziek moeten maken hebben ze al lang bewezen (het is zeker wel een goede band!) en ze klinken ook niet het hele album door sprekend als Interpol (behalve dan de zanger misschien...).

avatar van Chameleon Day
Zoals ik al eerder zei, in de tweede helft van het album laten ze meer een eigen gezicht zien. Maar dat zijn niet allemaal de beste nummers.

Zeker een lekkere muziek, referentie Joy Division, Editors, Interpol
klopt helemaal.

avatar van laboomzaa
Phoe...wat lijkt deze stem op die van Paul Banks...mooi man!!!

Nu alleen nog ergens zien te scoren...moeilijk te vinden!!

avatar van reptile71
Ben je mal, hier toch! (band - album = ranking nr. 5 in google )

avatar van laboomzaa
Thanx!!

Natuurlijk hoeven ze niet per se fado muziek te spelen.Maar ik heb heel wat albums van de afgelopen 10 jaar door gespit. EN tja,dan moet ik toch kritisch zijn en dan kom ik toch tot de conclusie dat deze sympathieke heren de grauwe middenmoot qua artistiek niveau niet weten te ontstijgen in vergelijking met andere artiesten van deze tijd. Vandaar ook 2,5 ster wat gelijk staat aan rapportcijfer een 5.

Moet ook zeggen dat ik originaliteit van artiesten erg weet te waarderen en daar nogal erg kritisch op ben. Het is ook een beetje onhebbelijk trekje van me dat ik daar soms wel eens een beetje hysterisch in kan doorslaan.

Maar een zwaar onvoldoende krijgen ze ook niet hoor. Want het oprechte enthousiasme wat ik hier in hoor kan ik best wel waarderen en er zijn wel slechtere bandjes. Maar nee,ik zou in een platen-zaak er geen 20-22 euro voor neertellen. (tussen haakjes:En wie koopt er nog in dit Jat/download-tijdperk!?)

DjFrankie (moderator)
Verhoogd naar 5 sterren, het album dat Interpol had moeten maken.
Luister eens naar The Liar, geweldig nummer. De cd van 2010 voor mij !!

avatar van Chameleon Day
En het gebrek aan originaliteit stoort je niet? 5***** impliceert toch een uitmuntendheid is elk aspect van muziek. Da's hier toch niet zo?

Chameleon Day schreef:

Nee stoort me niet, dit is precies de muziek die ik graag hoor, en als die goed gespeeld wordt dan krijg je van mij 5 sterren. Ik draai dit album al een tijdje en dat is niet voor niets.

DjFrankie (moderator)
The Pilot is toch een wreed lekker nummer zeg !!

avatar van Alicia
The Pilot is dan ook een van de sterkere songs op dit album. Het tweede deel van Mirrors is best heel aardig en vind ik vooralsnog iets beter klinken dan de eerste paar liedjes. De zanger - maar ook de muziek - doet mij respectievelijk net iets teveel aan Paul Banks en Interpol denken en daar ontkom je natuurlijk niet aan. Dit gegeven maakt van Mirrors echter nog geen slecht album.
Verder hecht ik niet zoveel waarde aan originaliteit, want dan kan ik bijna geen enkel postpunknewwavegothicmetalprogrockalbum meer naar behoren waarderen. Zekers: als het maar goed klinkt!

Alleen jammer genoeg is dit groepje niet op Spotify te vinden.