D-Passion - Knocking Walls Down (2010)

Dance
Label: The Third Movement

1. Knocking Walls Down (4:26)
  2. Power of Fear (5:47)
  3. Future-Proof (5:15)
  4. Straight in Your Face (4:23)
avatar van Hellblazer
Knocking Walls Down is de nieuwe EP van D-Passion, wie een jaar geleden een goed CD uitbracht waar Future-Proof ook op stond. Goede track, de andere tracks zijn ook niet verkeerd.
De hoofdtrack heeft een lekker overstuurde kick en de melodie bestaat uit hoge schelle tonen die net iets te zacht klinken in verhouding tot de brute kicks, neemt niet weg dat het wel goed klinkt.
Power Of Fear heeft ook een behoorlijk harde kick. Bekende sample uit de film 'Taken'. Vind het wel een geslaagde sample, erg overtuigend ingesproken. De melodie is ook hier in D-Passion stijl, maar hier is het niet geweldig goed.
Future-Proof is zoals gezegd een goed nummer. Opent met klassiek gezang op de achtergrond en er komen wat snelle korte kickjes bij gevolgd door een voicesample. Het klassieke gezang blijft gelukkig een rol spelen in het nummer. Een hele grote zelfs; in de break bouwt het gezang mooi op naar een climax en aangevuld door een 'I Am the Future!' vocal barst het nummer los. Het klassieke gezang vormt hier de melodie, wat ik best origineel vind. Geslaagde keuze.
Straight In Your Face ken ik al van een van de nieuwe Masters of Hardcore delen. Maar hier dan eindelijk de complete editie. Lekker melodietje weer hier. Prima aanvuller.
3.5*