Shipwreck - Rabbit in the Kitchen with a New Dress On (2007)

1 stem

Label: None

1. Walk in the Woods (3:14)
  2. Rabbit in the Kitchen (2:51)
  3. Hi-Fi (3:04)
  4. Devils (2:57)
  5. Kiss in the Dark (4:25)
  6. House of Cards (3:24)
  7. Melusine (4:21)
  8. Black Moon (4:04)
  9. Backbone (Cd) (3:09)
  10. Atlantic (4:52)
avatar van wizard
Aardig rockalbum. Op allmusic las ik dat Shipwreck beinvloed is door wave en U2, maar ik ken genre noch band goed genoeg om daarover een oordeel te kunnen vellen. Ik hoor slechts T.Rex terug in House of Cards.
Verder vind ik dit een album dat mijn aandacht niet heel lang weet te behouden. De nummers beginnen na verloop van tijd op elkaar te lijken, en ik vind zang soms een beetje duf klinken. Niet een stem waar ik graag naar luister.

Voor zover ik weet, is dit de enige plaat van Shipwreck. Een jaar na de release van Rabbit in the Kitchen with a New Dress On ging de band uit elkaar omdat een van de songschrijvers verhuisde.

Leuk voor een handjevol nummers, maar dat is het dan ook wel.

3.0*