Die Heuwels Fantasties - Die Heuwels Fantasties (2009)

Zuid-Afrika
Electronic / Pop
Label: Supra Familias

1. Vinger Alleen (3:36)

met Adriaan Brand

2. Oorlewing 101 (3:26)
  3. Leja (4:36)
  4. Nare Kaskenades (4:11)

met Arno Krüger

5. Noorderlig (3:42)
  6. Die Vraagstuk (3:49)

met Jack Parow

7. Hyg Duiwel (4:03)

met Laudo Liebenberg

8. Klein Tambotieboom (3:36)
  9. Sonrotse (5:30)

met Francois van Coke

10. Pille Vir Kersfees (3:36)
  11. Pêrels en Lewensredders (3:26)

met Frieda van den Heever

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Muzikaal geweldige indie pop uit Zuid - Afrika, klinkt in combinatie met het taaltje ook prima.
Dit is het beste wat ik ooit uit Zuid-Afrika heb gehoord.
Prijsnummer Sonrotse

avatar van Gretz
Leja is ook prachtig.

avatar van frolunda
Ben wel iets meer van het stevigere Afrikaanse werk (Fokofpolisiekar) maar dit is toch ook best goed.
Die Heuwels Fantasties komt net als bijvoorbeeld de rapper Jack Parrow (die hier mee doet op het uitstekende Die Vraagstuk) uit Belville,Zuid-Afrika en dit is hun debuut uit 2009.
Een prima plaat vol veelzijdige popmuziek,vleugje electro terwijl ook de zang van Pierre Greeff er zeker mag wezen.Ook best een originele sound,mede door de sterke en leuke,in het Afrikaans gezongen teksten.Daarnaast zitten de nummers zowel degelijk als vindingrijk in elkaar.
Dit alles resulteert in een meer dan fijn album waarvan voor mij Oorlewing,Leja,Sonrotse en het al eerder genoemde Die Vraagstuk de hoogtepunten zijn,maar ook het leuke Pille Vir Kersfees is zeer de moeite waard.
Voorlopig vind ik dit debuut ook nog steeds hun beste plaat omdat ze later nog meer electro in hun muziek stopten en dat beviel me toch wat minder ofschoon ik nog niet alles van ze heb gehoord.
Voor deze ; meer dan goed.