Birch Book - Volume III - a Hand Full of Days (2009)

Folk
Label: LSR

1. Birch Leaves (2:08)
  2. Feet of Clay (3:30)
  3. Empty Corner of the Page (5:42)
  4. Left Hand (3:36)
  5. Patchwork Woman (5:16)
  6. Stray Summer Song (6:28)
  7. Hatched in Stone (6:57)
  8. Sad Song (3:39)
  9. Nothing More (3:23)
  10. White Angel (4:52)
  11. Right Hand (4:02)
  12. Life's Lace (3:52)
  13. Will of the Wind (5:02)
  14. Birch Leaves (2:14)
avatar van Madjack71
Birch Book is een album dat zich langzaam maar zeker onder mijn 'huid' nestelt. De laid back sfeer van het geheel en de zang die het vorm geeft, maken het een heel aangenaam album on naar te luisteren. Geen natuurlijke vergelijking, maar toch wil ik Nebraska van Springsteen hier bij vermelden. Dat album heeft iets speciaals over zich, wat geluid en sfeer betreft. Dit Hand Full of Days heeft dat ook in zich. Bij veel albums luister ik het en krijg er een gevoel bij, dat ik kan koppelen aan een waardering. Bij dit album laat ik het groeien, rustig op mij af komen en geef het de tijd om tot bloei te komen. Ook een overeenkomst dat ik heb met Nebraska, want daar had ik dat ook.
Bij mijn goeie vriend heb ik het genoegen gehad om dit over een prima set speakers te luisteren en dan komen de warme klanken je tegemoet de kamer in. Dit is nou echt een voorbeeld van een artiest, waarvan ik blij ben dat ik die in huis heb. Dit kan nog gevolgen gaan hebben voor mijn redelijke stabiele top10.

avatar van TJN
TJN
Ik heb vorig jaar een PS Audio Quintet Power Center toegevoegd aan mijn set. Een mooi blok zware kopere bedrading waar de stekkers van de spelers en versterkers in gaan en waarmee de stroom als het ware gezuiverd wordt. Het apparaat heeft een inspeel periode en wordt hoe langer men het gebruikt, en aangesloten heeft, beter.
Opnamen als deze van Birch Book zijn hierdoor zodanig gegroeid dat ik moeite had het album na een tijdje niet meer gedraaid te hebben te herkennen.. meer rust, scherpte, helderheid en diepte en meer ruimte tussen de instrumenten zorgen ervoor dat het lijkt alsof het een ander album is geworden. Hoe mijn hersenen de geluiden van het album zoals eerder geluisterd hebben opgeslagen en dat ik nu hoor en concludeer dat door het toevoegen van betere stroomvoorziening deze opgeslagen gegevens zullen worden veranderd. Doet me weer beseffen hoe afhankelijk we zijn van onze zintuigen om te bepalen of we iets mooi vinden of niet. Nou geldt voor mij in ieder geval voor dit album, zowel voor de compositie als voor de opname dat ik er helemaal weg van ben. De sfeer op dit album doet het denk ik goed op elke installatie. Mijn favoriete nummer is White Angel. Empty Corner Of the Page en Patchwork Woman volgen dan. De andere nummers maken het album compleet en doen qua sfeer niet onder. Echt een aanrader als je van Folk houdt.

avatar van Metalhead99
Een erg lekker laid back folk album dat het vooral goed zal doen op een mooie dag in het voorjaar of de zomer, op een dag wanneer niks moet. Een dag waarbij je heerlijk in een hangmat bij een rustig meertje of kabbelend beekje gaat liggen. Ik krijg al helemaal visioenen van dit soort situaties, alleen maar bij het luisteren naar deze plaat.