Pulled Apart by Horses - Pulled Apart by Horses (2010)

Label: Transgressive

1. Back to the Fuck Yeah (2:40)
  2. The Crapsons (2:14)
  3. High Five, Swan Dive, Nose Dive (2:54)
  4. Yeah Buddy (2:26)
  5. I Punched a Lion in the Throat (3:13)
  6. I've Got a Guest List to Rory O'Hara's Suicide (2:19)
  7. Get Off My Ghost Train (3:26)
  8. Meat Balloon (3:25)
  9. Moonlit Talons (3:26)
  10. The Lighthouse (2:16)
  11. Den Horn (7:26)
avatar van cinefiel
Deze band leren kennen omdat het blijkbaar maten zijn van Future Of The Left, dat kon dus bijna niet meer fout gaan, en inderdaad, het klinkt ongelooflijk goed: moddervette riffs, geïnspireerd geschreeuw en de oncontroleerbare drang om het volume op 11 te zetten: me likey!
Zeker gaan kijken op pukkelpop, het schijnt dat ze live een echt fenomeen zijn.

Absoluut! Heb ze vier keer live mogen aanschouwen, en het is echt fantastisch. Ze stuiteren over het podium en door de zaal heen, en maken alles kapot dat op hun pad komt.

Een bandlid van hun vrienden Grammatics omschreef het ooit heel treffend:

"No one does chaos like Pulled Apart by Horses."

waren strak op pukkelpop ! op cd zeker ook de moeite!

avatar van essence
lekker strak plaatje. En ze zijn niet alleen maten van Future Of The Left, ze klinken ook wel een beetje zo. Goed om een dik halfuur ongecompliceerd loos te gaan.

avatar van Choconas
obsessed schreef:

Een bandlid van hun vrienden Grammatics omschreef het ooit heel treffend:

"No one does chaos like Pulled Apart by Horses."

Mag ik uit je relatief magere score (3 sterren) afleiden dat je ze live vele malen beter vindt dan op plaat? Ik beluister dit nu voor de eerste keer en het bevalt me goed. Ben zeer benieuwd naar hun liveshows.

Ja hun recorded material komt in mijn ogen totaal niet in de buurt bij de live-beleving. Ik mis het enthousiasme en de dynamiek. Dit album is redelijk vlak geproduceerd eigenlijk. Het zijn prima liedjes verder hoor, en ik luister hier met plezier naar, maar meer ook niet.

Ga ze maar live zien dan snap je wellicht wat ik bedoel