Sotu the Traveller - Left (2010)

1 stem

3. Cloud (1:24)
  4. Asteria (3:18)
  5. Remember (2:52)
  6. HourGlass (3:36)
  7. Electric Silence (2:00)
  8. Verbs (5:02)
avatar van Sjaakspeare
De hoes is nu al de mooiste van 2010.

avatar van Bedorvenkebab
Sotu The Traveller is geen bekende naam in de Hip-Hop scene. Zijn eerdere EP, Daydreams, kon mij echter wel bekoren, dus werd ik nieuwsgierig over Left.

Het is duidelijk dat de producer een andere weg heeft ingeslagen. Vooral omdat er op zijn vorige EP ook vocalen van rappers werden gebruikt, die hier ontbreken. Sotu heeft levert hier dus een instrumentaal schijf(je) af, en dat stelt niet teleur. De producer krijgt zo meer de gelegenheid om zelf op de voorgrond te treden met zijn producties, en doet dat niet onverdienstelijk. Tracks als Hourglass en Verbs kabbelen rustig een sfeervol voort, wat wordt afgewisseld door de hardere geluiden in Remember. Hierbij moet ik wel zeggen dat ik meer gecharmeerd bent van de rustige tracks, Left mist namelijk een echte "knaller".

Opvallend is trouwens dat Sotu zijn sound totaal anders klinkt als wat ik van hem kende. Waar zijn eerdere werk soul/R&B invloeden kende, gaat dit veel meer de electronic/Hip-Hop kant op wat we de laatste jaren steeds vaker terug horen komen. Knap dus, dat een artiest zijn geluid kan veranderen zonder als een copy-cat te klinken. Tracks als Hourglass maken namelijk dat deze korte EP meer aandacht verdiend. Wanneer Sotu The Traveller wat meer variatie in een reguliere plaat gaat leggen zou dat weleens eindlijstjes materiaal kunnen zijn. Wat Left betreft (ja ik kan rijmen): Een royale 3.5* van Kebab.

Improvision
Er is ook een ep/single verschenen van Hourglass met enkele dope remixes.

avatar van Bedorvenkebab
Thanks, vind het origineel na een vluchtige luisterbeurt er toch wel boven uitsteken. De derde (Daisuke Tanebe?)en de laatste (Portformat) vind ik wel tof, maar de andere twee halen het rustige teveel uit de track wat het nou net zo goed maakte naar mijn mening

dion_odinot
Ben erg benieuwed, vond zn vorige EP erg goed. Ga eens kijken of ik dit ergens kan vinden.