ML - Hip-Hop for Dummies (2010)

Label: Hof van Jaeden

1. Een Echte (1:13)
  2. Hip-Hop for Dummies (3:19)
  3. Oh Mijn God (3:01)
  4. Nachtwerk (3:13)

met DJ Jay-B

5. Lowlife (3:12)
  6. Niet Voor (5:21)
  7. Korte Onderbreking (1:42)
  8. Main Man (3:01)

met M.Pro

9. Ga Ga Ga (2:48)
  10. Sowieso (4:24)
  11. Carpe Diem (8:27)
avatar van Colucci_Era
Nadat ik Lowlife had gehoord verwachte ik best veel van dit album. ML heeft mijn verwachtingen niet helemaal vervuld, maar voor een groot deel wel. Soms klinkt zijn stem best saai imo. Toch nog een dikke 3.5 en misschien na een tijdje zelfs een 4.

btw: Carpe Diem is zo'n 2 in 1 track, op het 2de gedeelde hoor je J.A.E. nog.

avatar van miintzish?
Toch maar even een reactie plaatsen. Ik vind dit al een STUK beter dan de Einde Oefening EP, waar voor mij standaard skip tracks op staan. Dit album heeft dat niet, maar sommige tracks gaan wel in skip track veranderen na een tijd denk ik omdat ze me niet echt weten vast te houden.

De producties zijn goed en ML rapt een stuk beter dan op Einde Oefening. Voor een debuutalbum vind ik het zeker niet verkeerd. Ok, ok, de titel is misschien een beetje standaard, maar ik ben niet het type om een boekje op zijn cover te beoordelen! Ben benieuwd naar nieuw materiaal!

avatar van Kos
Kos
Dit lijkt me een goed album voor die figuren die stemmen in de hiphop-KO.

avatar van MJ_DA_MAN
Het zit diep hè, Kossie? Maar deze rapper is van de 21e eeuw, dus niet goed.

avatar van MJ_DA_MAN
Kun je nagaan hoe slecht Kos die hiphop moet vinden vergeleken met de Rakims en de Marley Marls van deze wereld .

En ja, ik heb mijn bericht aangepast, stiekem.

Relax
Lowlife is wel een harde track.

avatar van Elohim
Gewoon een lekker vers hiphop album. Verder is zijn stemgebruik soms wat aan de saaiere kant. Productie is zeker vet!

avatar van alexander-r
Heb deze net gratis gekregen bij een optreden van hem, ik ga hem de komende dagen eens beluisteren

avatar van kobe bryant fan
Voor de titel krijgt hij een 5*

avatar van alexander-r
Lekker album ja, veel lekkere tracks, aantal mindere. 4

avatar van Nr.4
Lowlife is een dope anthem, verder aantal geslaagde boombaptracks, maar ook wat missers met soms irritant slechte lines, zoals op de hook van Oh Mijn God als ik me niet vergis.