John McLaughlin - After the Rain (1994)

Jazz
Label: Verve

1. Take the Coltrane (6:02)
  2. My Favorite Things (6:16)
  3. Sing Me Softly of the Blues (6:31)
  4. Encuentros (7:33)
  5. Naima (4:44)
  6. Tones for Elvin Jones (6:36)
  7. Crescent (7:42)
  8. Afro Blue (6:54)
  9. After the Rain (4:56)
avatar van Paulus_2
Ook net als bij John Mclaughlin's CD Que Alegria ook hier nog geen recensie.

Op deze CD wordt Mclaughlin begeleidt door Elvin Jones (drums) en Joey DeFrancesco (Hammond B3) en bevat pure jazz. Het klinkt ondanks dat er geen bassist in de band zit heel solide en is er een stevige basis. Vermoedelijk wordt die gelegd door de Hammond. Mclaughlin laat zijn elektronica thuis en haalt pure klanken uit zijn (elektrische) gitaar. Ik vermoed, na bestudering van de foto's uit die periode (1993-1995) op zijn site, dat hij op een Gibson ES-195 speelt.
Dit is een tribute aan John Coltrane. Heel toepasselijk dat zijn drummer Elvin Jones op de cd mee speelt.

Maar liefst 3 nummers van de cd zijn van de hand van John Coltrane en het eerste nummer is van Duke Ellington die zijn compositie opdraagt aan John Coltrane. Beiden speelden samen op diverse gelegenheden en plaatopnames. Wat mij betreft had deze cd Take the Coltrane mogen heten.

De beste nummers vindt ik niet die van John Coltrane, hoe goed ze ook door zijn trio worden uitgevoerd, maar My Favorite Things en Afro Blue geven het groespgeluid goed weer.

avatar van heartofsoul
Dit album heb ik al jaren in huis, maar aanvankelijk vond ik het gewoon "wel aardig". Vooral het laatste jaar heb ik het tamelijk vaak gedraaid, en de laatste week heb ik het bijna iedere dag beluisterd.Het werd (voor mij) dus mooier en mooier. Mijn oren moesten blijkbaar wennen aan het pure jazzgeluid op dit album. Ik kende John McLaughlin eigenlijk alleen van Mahavishnu Orchestra en moest mijn oren even bijstellen.
Ik hoor drie uitstekende musici: de improvisaties van McLaughlin zijn erg mooi en ook het hammondorgelspel van Joey DeFrancesco vind ik top.
Verhoogd naar 4,5 *.

avatar van Chet
Ik kocht een aantal jaar terug het album You're Driving Me Crazy van Van Morrison en Joey DeFrancesco en dat hammond orgeltje beviel mij zeer.
Dus op het web gaan kijken waar organist DeFrancesco nog meer op meespeelde en zo kwam ik op het spoor van dit album. McLaughlin kende ik vooral van Friday Night In San Francisco.
Ik heb aan het prima bericht van Paulus 2 verder weinig toe te voegen.