Youssou N'Dour - Dakar - Kingston (2010)

Senegal

4. Bololene (4:22)
  5. Bamba (6:00)
  6. Black Woman (4:40)
  7. Survie (3:35)
  8. Africa Dream Again (3:26)
  9. Diarr Diarr (4:50)
  10. Don't Walk Away (4:03)
  11. Bagn Len (3:52)
  12. Leteuma (3:46)
  13. Pitch Me
  14. Pitche Me (7:07)
avatar van Hannibal
Youssou N'Dour heeft zoveel krediet opgebouwd dat hij wel wat risico kan nemen door een heus reggae-album te maken. Een aantal jaar terug nam hij met Egypt al veel risico door tijdens de maand Ramadan een religieus album uit te brengen. Dat schoot vele "gelovigen" in het verkeerde keelgat en in een aantal landen werd het album zelfs niet verkocht.
En nu, reggae, een ode aan Bob Marley in het eerste nummer, een oud nummer, Africa, dream again, in een reggae-jasje gestoken en nieuwe fantastische, heerlijke nummers die uitermate geschikt zijn om in deze zomerperiode keihard aan te zetten tijdens (in mijn geval) het behangen.
De stem van Youssou is en blijft ongeëvenaard goed en is zo uniek en verveelt nooit. Of hij nou traditioneel Afrikaans, religieuze songs, reggae of shalali shalala zingt, bij Youssou N'Dour klinkt alles geweldig.