of Montreal - False Priest (2010)

Label: Polyvinyl

11. Casualty of You
  12. Around the Way
  13. You Do Mutilate?
Nihilisme
Hmm, ik weet niet hoeveel zin ik nog heb in een nieuw album van of Montreal. De laatste was namelijk niet bepaald goed. Misschien morgen maar even luisteren, leuk dat Janelle Monáe meedoet.

avatar van Bart
Ook ik vond het vorige album niet bijzonder goed. Er stonden wel een aantal sterke nummers op, maar als geheel wist het album me niet te overtuigen. Ik had, denk ik, te hoge verwachtingen na het prachtige 'Hissing Fauna, Are You The Destroyer?'

Het album is inmiddels te beluisteren, zij het in zeer slechte kwaliteit. Ik wacht dus nog even met luisteren en beoordelen. Maar ik ben wel weer erg nieuwsgierig.

avatar van Grizzly Bear
Het is nu te beluisteren op de luisterpaal. Ik vind ''Coquet Coquette' wel een leuk nummer. Dat was mijn kennismaking met Of Montreal. Het doet mij een beetje denken aan Yeasayer. De rest klinkt ok, maar echt overtuigen doet het mij tot nu toe niet.

avatar van Kaaasgaaf
Jammer dat deze ooit zo briljante band tegenwoordig alleen maar zulke flauwe muziek lijkt te kunnen maken.

avatar van de_nis_
Het is inderdaad wel een beetje flauw, uit het zelfde vaatje tappen wat soms irriteert maar ook heel vaak wel lekker is.
De gelaagdheid maakt het in ieder geval waard dit album vaker te luisteren.

avatar van nognooit
Het is nog een beetje te vroeg om na drie luisterbeurten hier gelijk een cijfer aan te hangen, maar mijn eerste indruk is dat Of Montreal meer pop is geworden. Het is haast radiovriendelijk, de experimentele rauwe randjes zijn er af. Dat is niet persé slecht, maar ik vind het wel erg jammer.

avatar van o0.
o0.
hmm vind dat nummer of janelle monae's cd met hun super maar dit hier valt toch tegen

Nihilisme
Waanzinnig slechte plaat, zelfs voor of Montreals doen. Jammer, jammer.