Richie Havens - Mixed Bag (1967)

Folk / Rock
Label: Verve

1. High Flyin' Bird (3:38)
  2. I Can't Make It Anymore (2:51)
  3. Morning, Morning (2:20)
  4. Adam (3:37)
  5. Follow (6:25)
  6. Three Day Eternity (2:18)
  7. Sandy (3:15)
  8. Handsome Johnny (3:56)
  9. San Francisco Bay Blues (2:33)
  10. Just Like a Woman (4:49)
  11. Eleanor Rigby (2:42)
avatar van Droombolus
Geweldige plaat van voordat hij dood zou lopen op zijn Woodstock faam ......... Mag in geen enkele folk-rock collectie ontbreken IMO

Stijn_Slayer
Wat een stem heeft die man!

avatar van heicro
Folk-Rock met een jazz sausje uit de prehistorie.

Richie Havens krijgt vreemd genoeg weinig aandacht op MuMe. Toch moeten genoeg mensen hem kennen van Woodstock. Zijn optreden daar was een groot succes en met zijn "Freedom" scoorde hij een wereldhit, later gevolgd door "Here Comes The Sun", cover van de Beatles.

Hij staat bekend om z'n zeer snelle opzwepende gitaarspel en ritme begeleiding en zijn aparte en mooie stemgeluid. Kortom, ik vind hem een geweldig artiest.
Op dit album zijn "Can't Make It Anymore", "Handsome Johnny" en "San Francisco Bay Blues" de hoogtepunten. "Sandy" daarentegen vind ik het enige zwakke nummer.

avatar van bacabana
Op welke cd van Havens kan ik het nummer Freedom vinden?..

avatar van Droombolus
Voor zo ver ik weet op geen enkele uit de late 60s / vroege 70s, op Woodstock improviseerde hij het nummer ter plaatse omdat hem gevraagd werd nog even door te spelen ...............