Frost* - The Philadelphia Experiment (2010)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Intro (2:05)
  2. Hyperventilate (6:09)
  3. The Forget You Song (2:37)
  4. Wonderland (4:55)
  5. Falling Down (6:24)
  6. Black Light Machine (10:39)
  7. Experiments in Mass Appeal (9:18)
  8. Snowman (6:26)
  9. Story Time (1:57)
  10. Pocket Sun (5:02)
  11. Saline (6:15)
  12. Dear Dead Days (7:04)
  13. Milliontown (27:24)
  14. The Other Me (7:20)
  15. The Dividing Line (16:43)
avatar van ChrisX
Frost* live is een schaars goed en daarom is het wel fijn dat dit optreden op het ROSfest in Glenside, Philadelphia, VS helemaal is uitgebracht. Mooi ook omdat we te maken hebben met al weer een andere line-up met Jem Godfrey (zang, toetsen), Dec Burke (zang, gitaar), John Jowitt (bas, zang), John Mitchell (gitaar, zang) EN Nick D'Virgillio (drums, zang). Die laatste moest het kunstje ff flikken met maar 1 dag repeteren ....

Leuk aan optredens van Frost is dat er altijd nummers opduiken in een heel ander jasje als op de studio-albums. Zoals altijd is Snowman het gebruikelijke 'slachtoffer' maar ook Falling Down klinkt bij vlagen wat anders.

En tja, dan is er nog het dik 20 minuten durende The Dividing Line, misschien wel het meest krankzinnige nummer wat er ooit door Jem Godfrey is opgenomen.

Naast dat deze set uit 2 cd's bestaat zit er ook weer een dvd bij met daar op weer nieuwe Frost Reports (video-documentaires maar dan wel bij vlagen gevuld met erg typische Britse humor) en een 5.1 mix van The Dividing Line.

En intussen is men al weer voorzichtig bezig met studio-album nr. 3 met al weer een nieuwe line-up met daarbij dus Jem Godrey, John Mitchell, Nathan King (bas en broer van die andere basspelende King) en Craig Blundell (drums).

avatar van Brunniepoo
nummer 3 zal er (voorlopig) wel niet meer komen, maar dit is een waardig (voorlopig) afscheid van Frost*, ook al is zo'n uitgebreid live-album wellicht wat ovedreven na slechts twee studio-albums. The Dividing Line is een aardig nummer maar het haalt het toch niet bij dat andere lange nummer op cd2