menu

The Sword - Warp Riders (2010)

mijn stem
3,77 (39)
39 stemmen

Verenigde Staten
Rock / Metal
Label: Kemado

  1. Acheron / Unearthing the Orb (3:43)
  2. Tres Brujas (4:09)
  3. Arrows in the Dark (4:30)
  4. The Chronomancer I: Hubris (12:55)
  5. Lawless Lands (5:10)
  6. Astraea's Dream (3:23)
  7. The Warp Riders (3:57)
  8. Night City (3:50)
  9. The Chronomancer II: Nemesis (5:50)
  10. (The Night the Sky Cried) Tears of Fire (6:22)
  11. Daughter of Dawn * (5:04)
  12. Tres Brujas [Live at the iTunes Festival] * (3:58)
  13. [The Night the Sky Cried) Tears of Fire (Live at the iTunes Festival] * (5:17)
toon 3 bonustracks
totale tijdsduur: 53:49 (1:08:08)
zoeken in:
avatar van JoopKonraad
4,5
Ow yeah! Sneller, sterker... Geweldige plaat... Top tiener gok ik zo!

Stoner, Hardrock, Metal, Classic!

avatar van laboomzaa
Dit klinkt zooooo lekker!! Alles heb je al een keer gehoord!! Maar dit klinkt zoooo lekker!!

avatar van trebremmit
Hee een nieuwe van The Sword! De vorige viel me wat tegen, hopen dat deze weer wat beter is.

avatar van Weissman2000
3,5
Gelijk met de opmerking “Van die stoner rock, daar hou jij toch van? Moet je dit luisteren !” kreeg ik Warp Riders van The Sword in mijn handen gedrukt. Zelf had ik nog nooit van the Sword gehoord, al zegt dat ook niet alles. En nieuwe muziek ontdekken is altijd leuk.

Na de eerste klanken is het toch even schrikken. Dit is helemaal geen stoner rock. De eerste gitaarriffs klinken meer als metal uit de tweede helft van de jaren tachtig dan dat hier een gruizige Stoner band staat te spelen. Maar goed, het is niet de schuld van The Sword dat iemand mij op het verkeerde been zet. Wel heb ik het een beetje gehad met de metal scene, want echt vernieuwd kan ik die muziekstroming niet noemen. De eerste twee nummers pakken me daarom niet echt. Maar vanaf het derde nummer verandert er wat. Op het album beginnen er inderdaad stoner invloeden merkbaar te worden en zeker op The Chronomancer I: Hubris komen de grooves te voorschijn. Dat is de redding voor het album want het zijn juist deze invloeden die het album boeiend maken. Helaas pakt die combinatie nog niet in ieder nummer even goed uit en vallen ze nu en dan terug naar – teveel – clichématige metalriffs.

De songtitels suggereren dat de heren veel fantasyboeken lezen. En na wat speurwerk op het internet kom ik erachter dat Warp Riders een conceptalbum is dat een sci-fi verhaal probeert te vertellen. Ik heb het er zelf niet uitgehaald. Maar mogelijk kan ik na meer luisterbeurten wat meer lijn daarin kan ontdekken.

Het geluid van het album is goed afgemixt, al vind ik dat de zang er in enkele nummers enigszins wat ijl uitkomt.

Warp Riders vind ik geen super spannend album. Het hinkt qua muziek te veel op twee gedachten en valt te vaak terug op de veilige metalinvloeden. Maar waar de combinatie tussen metal en stoner goed uitpakt is het wel hele erge lekkere muziek. Als The Sword dit idee verder kan uitwerken hebben ze er een fan bij. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

avatar van Fza
4,5
Fza
Geluid is redelijk verandert vergeleken met hun vorige albums, maar zoals lambooza al zegt dit klinkt zo lekker. Old school heavy metal/hard rock met een beetje stoner er over heen gestooid.

Ik vind het album al een stuk pakkender dan hun vorige releases in ieder geval.

avatar van freakey
4,0
@weissman

Je bent niet zo op het verkeerde been gezet hoor, check deze maar es:

The Sword - Age of Winters (2006)

avatar van Helicon
3,5
Heerlijke heerlijke metal/rock plaat! Fijne riffs hoor.

Lawless lands klinkt zo lekker 70's met orgeltje.

avatar van wizard
3,5
Een futuristisch verhaal met muziek die duidelijk teruggrijpt op het verleden. Op dit album klinkt The Sword meer rock/jaren '70 metal dan stoner. Een kleine koerswijzing dus, maar dat maakt deze band nog steeds niet geweldig interessant voor mij.
Over het algemeen vind ik de nummers aardig, met hier en daar een paar erg goede stukken. De zang is hier en daar een beetje flets. Met een andere, meer aansprekende zanger zou ik dit album wellicht een halve ster extra hebben gegeven.
Nu is dit album, en ik vermoed dat dat voor het hele oeuvre van The Sword geldt, iets dat ik niet erg vind om te beluisteren, maar ook niet meer dan dat. Als ik dit album cadeau kreeg, zou ik er blij mee zijn, maar ik zie het mezelf nog niet kopen.

3,5*

avatar van Brutus
3,5
Lekkere plaat wel de minste van de eerste 3.
Ik vind het wel onbegrijpelijk, dat het bonus nummer niet op de reguliere plaat staat.
Wat een lekker nummer.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:56 uur

geplaatst: vandaag om 05:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.