Larry Carlton - Renegade Gentleman (1991)

1 stem

Jazz
Label: GRP

1. Crazy Mama (4:34)
  2. R.C.M. (5:05)
  3. Sleep Medicine (4:20)
  4. Cold Day in Hell (6:03)
  5. Anthem (4:32)
  6. Amen A.C. (4:48)
  7. Never Say Naw (6:54)
  8. Farm Jazz (5:26)
  9. Nothin' Comes Easy (5:59)
  10. Bogner (4:46)
  11. Red Hot Poker (3:50)
  12. I Gotta Right (5:17)
avatar van Paulus_2
Dit is de ruige muzikant in Larry Carlton. Hij liet op een eerder live album Last Nite al horen dat hij graag een paar bluesstukken speelde.
Hier pakt hij de Southern Rock stijl op en met de mondharmonica-speler Terry McMillan lukt dat goed.
Niet alle nummers zijn even sterk. Wellicht komt dat omdat de opnames in twee studio's plaats vonden. Desalniettemin heb ik Carlton's gitaarwerk op geen enkel album zo zwaar en zo ruig horen scheuren als hier. Zijn spel is accuraat en wordt nergens vaag. Afwisseling d.m.v. de wat rustiger bluesy nummers is weldadig.

De band bestaat uit.
Larry Carlton (gitaar en zang op Crazy Mama en Never Say Naw .
Terry McMillan (harmonica, Percussie, zang op Cold Day In Hell en I Gotta Right.
Chuck Leavele (toetsen)
Michael Rhodes (bas)
Chris Layton en John Ferraro (drums)

Ik geef hem 4 sterren.