Gush - Everybody's God (2010)

Frankrijk
Label: Wagram

1. The Big Wheel (4:07)
  2. Let's Burn Again (4:04)
  3. Dance On (2:54)
  4. Back Home (2:35)
  5. My Favorite Song (3:59)
  6. Vondelpark (4:03)
  7. In the Sun (3:33)
  8. Killing My Mind (1:51)
  9. No Way (3:16)
  10. You Really Got Style (3:02)
  11. Remedy (3:57)
  12. P.Nis (5:07)
  13. Jealousy (2:16)
  14. Dragster Cowboy * (3:34)
  15. Jeg Digger Deg * (3:28)
  16. I Love You So * (3:36)
  17. Inside * (3:50)
  18. I Can * (2:30)
avatar van Mctijn
Als je van de originele en opzwepende pop/rock a la Vampire Weekend houdt, is dit een aanrader.

Dit is eigenlijk zo goed dat het makkelijk gehyped kan worden en je weer heel snel gaat tegenstaan. Fijn dus dat niemand dit kent

avatar van Mctijn
Ik zat met Vampire Weekend niet helemaal goed. Als ik een vergelijking moet maken (om de interesse te wekken) kan ik zeggen dat dit bandje tegen Kula Shaker aanschuurt - pop/rock met een fijne twist. Hoog niveau en nummers die bijblijven...

Een compilatie van een live uitvoering van dit album:
YouTube - Gush - Live au café de la Danse (Paris)

Aanrader!!

Aanstekelijke pop-rock met soms een lekker, stekelig randje. Vampire Weekend noch Kula Shaker vergelijkingen wat mij betreft.
Het is een beetje bluesy hier en daar en daardoor denk ik meer aan bandjes van een paar jaar terug als The Thrills. Ook die maakten perfecte muziek voor de zomer en zo beschouw ik dit album wel: zomers!
Dat het een Frans bandje is hoor je er niet aan af en dat vind ik eigenlijk wel positief. Niet dat ik iets tegen muziek uit Frankrijk heb (integendeel), maar het is weer eens een ander geluid uit dat land.
Luisterend naar de 18 tracks, de 5 bonustracks meerekenend, ruik ik versgemaaid gras, zie ik mensen met een goed humeur, hoor je in de verte het geplons in de vijvers van vakantievierende kinderen, grazen de koeien tevreden op het land en fiets ik daar doodleuk doorheen volop genietend van mijn favoriete seizoen van het jaar (terwijl ik helemaal niet van fietsen houd). En in de oortjes die twee witte dopjes van de iPod met daarop Everybody's God.
Als God in Frankrijk was het toch?!

En wat leuk dat Gush het Vondelpark zo kan waarderen