Lower Dens - Twin-Hand Movement (2010)

Label: Gnomonsong

1. Blue & Silver (3:12)
  2. Tea Lights (4:41)
  3. A Dog's Dick (2:30)
  4. Holy Water (2:21)
  5. I Get Nervous (3:24)
  6. Completely Golden (3:00)
  7. Plastic & Powder (6:27)
  8. Rosie (3:10)
Mooi hoor.

avatar van Emile93
Wat een geweldige cd!! 4,5*

avatar van Chronos85
Hele fijne muziek. Geweldige gitaarpartijen gecombineerd met bezwerende vrouwelijke stem! Gevalletje van The Cure meets Beach House...

avatar van Chronos85
Ik ben er inmiddels achtergekomen, dat dit er ééntje voor de eindejaarlijstjes wordt. Wat een indrukwekkend debuut! Voor de liefhebber: ze staan op 16 november in de bovenzaal van Paradiso...

avatar van Kaaasgaaf
In mijn wekelijkse radio-rubriek 'De Keuze van Kas' op AmsterdamFM heb ik vandaag dit album besproken, beluister het hier.

Ontdekt via de eindejaarscompilatie van Kasper (http://kasblog.punt.nl/). Klinkt goed, snel meer van luisteren.

avatar van mathijs1982
Lower Dens - Brains

Nieuw nummer klinkt veelbelovend. 27 maart schijnt de nieuwe plaat uit te komen (volgens Pitchfork).

avatar van Booyo
Emile93 schreef:
Wat een geweldige cd!! 4,5*

Ben benieuwd vanwaar je je mening met liefst 2 sterren hebt bijgesteld!

avatar van Emile93
Booyo schreef:

Ben benieuwd vanwaar je je mening met liefst 2 sterren hebt bijgesteld!

Het ging behoorlijk vervelen na een groot aantal luisterbeurten!

avatar van Alicia
Dit is een heel aardig debuut. Ik vind echter de opvolger beter en interessanter. Hoe dan ook, het is een bandje om in de gaten te houden.

avatar van jorro
Eerste kennismaking met deze Indierock band. Getipt door Spotify voor liefhebbers van Wye Oak. En inderdaad is dit wel mijn ding. 'I Get Nervous' is een juweeltje, net als 'Completely Golden' , 'Hospice Gates' en afsluiter 'Two Cocks'.