Ametsub - The Nothings of the North (2010)

Japan
Electronic
Label: Mille Plateaux

1. Solitude (6:07)
  2. Lichen with Piano (5:41)
  3. Repeatedly (5:56)
  4. Snowy Lava (4:21)
  5. Old Obscurity (2:48)
  6. Peaks Far Afield (4:44)
  7. Time for Trees (6:02)
  8. Skyr (2:40)
  9. Faint Dazzlings (6:00)
  10. Mosfell (Pathless) (3:59)
  11. 66 (3:40)
  12. Off-Road 264 (4:13)
  13. Repeatedly [Helios Remix] * (4:03)
  14. Repeatedly [Video Edit] * (4:41)
tuktak
mille plateaux heeft een doorstart gemaakt en ik vrees dat dat niet al te veel moois zal op gaan leveren. dit met een nieuwe tegenvallende clicks and cuts 5 als voorbode. de oprichters schijnen ook niet helemaal achter de 'nieuwe' (lees: laten we doen zoals ze het 10 jaar geleden deden, want dat sloeg aan) koers te staan als ik het goed begrijp, maar hebben geen inspraak meer.

echter na al die negativiteit is ametsub dan best een positieve verrassing. japanse glitch met heel veel relaxte jazzinvloeden. een beetje de experimentelere tegenhanger van al die dozen japanse instrumentale hiphopjazz die daar gemaakt wordt en nooit over de landgrenzen zal reiken.

avatar van John Doe
'Lichen with Piano' is een pracht van een track, als geheel weet ik niet of ik dit album nog vaker luister.