Pendragon - Utrecht... the Final Frontier (1995)

Label: Toff

1. Kowtow (10:02)
  2. Breaking the Spell (8:37)
  3. The Mask (3:43)
  4. The Last Man on Earth (15:06)
  5. Am I Really Losing You (5:05)
  6. The Voyager (12:11)
  7. Nostradamus (3:40)
avatar van Brunniepoo
Prima live-abum met hoofdzakelijk nummers waar het gitaarspel van Nick Barrett goed uit de verf komt.
The Mask is echt een buitenbeentje en had wat mij betreft beter weggelaten kunnen worden. Op zich best een aardig up-temponummer maar het past niet bij de rest

avatar van ChrisX
Heel lang niet meer dit live-album gehoord (heb ik hem nog vraag ik me af ?? Nee, net gecheckt) maar ik kan me die dag nog wel herinneren. Koninginnedag 1994 (!!), een symfo concert in Vredenburg. Was ook alleen maar te realiseren omdat er in totaal 3 verschillende partijen waren die er aan mee wilden betalen: SI Music (om er Everon neer te zetten), GEP (om Jadis er neer te zetten) en dan Pendragon zelf. Pendragon concert is gefilmd en zou toen op video verschijnen maar het bleek later dat de opnames te donker waren uitgevallen. Vraag me nu toch af of ze de originele banden nog hebben want met de huidige stand van de techniek zou dat toch nu te fixen moeten zijn. Toegegeven, word dan wel een frame-by-frame job vermoed maar zou er niet een Pendragon fan zijn die de knowhow heeft om dat te kunnen doen?

avatar van Brunniepoo
Als Nick Barrett toen in Utrecht net zo'n foeilelijk jasje aanhad als later in de Krakow-video dan kan het beeld me niet donker genoeg zijn.

Ik weet niet wie die banden zou moeten hebben, de band zelf? Als dat zo is dan is er nog hoop, ze konden immers ook de twee Once upon a time-cd's uitbrengen met materiaal dat elke andere band allang weg had gegooid