Kovert - Shock Effect (2003)

1 stem

4. Negative Space
  5. Response Activator
  6. Order by Noise
avatar van Onderhond
Kovert by Praxis, moet zeggen dat het EPtje wat betere is dat z'n werk op het Damage label. Nog steeds mist het snelheid, maar gelukkig zijn de tracks lekker ruw om dit te compenseren.

Zo'n "Cult Of Distraction" schraapt toch lekker verder. Coole intro die langzaam transformeert in de track zelf. Klinkt lekker industrieel, met verre invloeden uit het breakcore wereldje. Apartere en geschiftere ritmes dus. En zwaar gedistorte samples, zoals ook V-Effect bewijst. Harde schrille wave als intro, wat sneller en zeer aardig ritmisch gebeuk. "Shattered Illusions" sluit kant A af met enkele goeie soundscapes, al heb ik beter werk gehoord. Einde is wel weer ritmisch, maar geeft de track weinig meerwaarde.

"Negative Space" blijft nog even hangen in de soundscape/noize sfeer. Zwaar gedistorte drones die door je speakers bulderen. "Responsive Activator" haalt de ritmes weer boven, aardig trackje, maar mocht een beetje geanimeerder zijn. "Order By Noise" sluit het EPtje wel lekker af. Wat venijniger en scherper.

Degelijke EP dus, al blijft het toch wat mak. Soundscape tracks maken wel wat goed, en ook die openingstrack was best lekker. 3*