Syndemic is een onbekend duo, ik kende ze van de Global Hardcore compilatie van het gelijknamige forum. Lost in Coma stond daarop en die was erg lekker. Duistere Industrial Hardcore. Gaat er bij mij vaak goed in, zo ook deze EP, die iets nieuwer is.
De titeltrack is gelijk een goede sfeerzetter, met z'n donkere sfeer en angstaanjagende uit-het-niet-komende geluiden. Pompt vrij eentonig door, maar vind het zeker geen straf om naar te luisteren.
Afterburn is een enorm vette plaat, dat mag duidelijk zijn. Hele toffe intro met bizarre sounds. Dan slaat de kick erin. En hard! Op de achtergrond wordt geprutteld met bliepjes en rateltjes, maar de melodie zorgt toch het meest voor die juiste feeling in de track. Doet af en toe wat Techno-achtig aan. Meestal vrij saai, maar er wordt gelukkig goed gevarieerd en in de pauze komt de duisternis nog het beste tot z'n recht. Re-te-vet.
Searching beukt anders... Experimenteler vooral, chaotische bassjes in een fijn ritme en ook een subtiele melodie die op het eerste gehoor misschien niet erg aanwezig klinkt. Sfeer alom weer hier.
De nummers passen perfect bij de titel van het label, iets wat je niet erg vaak kan zeggen. Dat experimentele gedoe zijn de heren al langer mee bezig overigens. Op de My Space pagina van Drone X (50% van) is het IDM nummer Sickness Driven Thoughts te horen. Heel erg depressieve track met een bijzonder sterke setting. Aanrader voor de liefhebbers van het genre.
4 Sterren voor dit stukje kwaliteit.