No Mercy - Widespread Bloodshed Love Runs Red (1987)

Metal / Punk
Label: Suicidal

1. Evil (4:36)
  2. Crazy But Proud (4:06)
  3. Master of No Mercy (2:38)
  4. Day of the Damned (3:26)
  5. Controlled by Hatred (6:17)
  6. I'm Your Nightmare (4:30)
  7. Widespread Bloodshed - Love Runs Red (5:26)
  8. My Own Way of Life (3:14)
  9. Waking the Dead (7:31)
avatar van frolunda
Redelijk sterk side-project van Suicidal tendencies.Een aantal nummers verschenen later ook op Controlled by hatred.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Op Metal Archives lees ik zelfs dat hun tweede album nooit uitkwam wegens de split in de band en dat de nummers hiervan hebben gediend voor het fabelachtige album How Will I Laugh Tomorrow... van Suicidal Tendencies.

No Mercy was meer de uitlaapklep voor de Metal ideeën in de muziek van zanger Mike Muir en gitarist Mike Clark die hier ook de gitaarsolo's verzorgt, wat hij bij ST niet deed omdat ze daarvoor al de fantastische Rocky George hadden. De inbreng van Mike Clark vanaf 1987 heeft een enorme invloed gehad op ST en een aantal ferme albums opgeleverd. Dit album vind ik maar ok maar niet meer dan dat...

avatar van Kronos
Ik vind dit album veel meer dan gewoon maar oké.

All killer no filler, zoals gezegd wordt. Maar het is moeilijk uit te leggen waarom je verliefd bent op een album. Zijn het de razende tempo's, aanstekelijke breaks, spetterende gitaarsolo's, heerlijke refreintjes, of is het gewoon de energie van het geheel. Het is ook minder gepolijst, meer thrash en underground dan ST in die tijd. Daardoor heeft het wat meer charme voor mij. In ieder geval, ik er geen genoeg van.

Vroeger vond ik dit album ook al te gek, maar sommige nummers net iets minder denk ik. In ieder geval ben ik ooit zo idioot geweest het te verkopen. Geld speelde altijd wel een rol want de opbrengst van verkoop ging steevast naar nieuwe lp's of cd's. En wist ik veel dat ik dit als 50 plusser nog idioot goed ging vinden. Gelukkig kan je een album gewoon terug kopen. Al kostte het in dit geval best wat centen.

Op wikipedia staat ook een en ander te lezen over hoe het zat met Suicidal Tendencies en No Mercy. Aanvankelijk was het de band van Mike Clark met Keven Guercio op zang. Toen die vertrok ging Mike Muir achter de microfoon staan. Ze namen dit album op en brachten het uit op Suicidal Records, het onafhankelijke label van Mike Muir. In plaats van een nieuwe drummer te zoeken toen Sal Troy de band verliet besloot Mike Muir om er een band van te maken. Mike Clark werd bandlid van ST en het materiaal dat hij al geschreven had voor het tweede album van No Mercy werd gebruikt voor ST's derde langspeler.