Een vinyl waar ik al lange tijd naar uitkeek. Stuk voor stuk oppergoede tracks. Laptop Duel viel me vorig jaar als eerste op op de CD
DJ Partyraiser - Time to Raise the Party (2009). Geweldig nummer in de mix. Later ben ik te weten gekomen van de andere nummers en ben ik het nieuws van de nieuwe Meta4 (sowieso een indrukwekkend en bijzonder interessant label) nauwkeurig aan het volgen. Het enige wat wellicht een klein mispuntje is (reken ik de plaat echter niet op af) os dat de hoes weer hetzelfde is. Echter heb ik later een bericht van Tapage gelezen, wie zei dat dit is om geld te besparen).
Wolfman is een track met lekker duistere geluiden en een heerlijke sfeer. Het klinkt erg goed, maar dit is nog niet het hoogtepunt, eigenlijk zelfs de 'minste' track.
Subconsious van SPL & Ophidian vond ik al erg goed klinken op de previews. Lekker rustige sfeer, maar toch stampt het nummer goed door. De bijgeluiden klinken heel fijn; futuristische kraakpiepjes. De opbouw is heerlijk en de breaks worden keurig opgevuld door ook futuristisch klinkende vocals en een ambient achtergrond laagje. Daarna beukt het nummer door en komt het nummer echt lekker op gang.
Dan krijgen we een andere favoriet: Choice Mission van helden van The Outside Agency en Tapage. De kicks zijn erg krachtig en klinken zeeeeer fijn. Eerst een harde kick gevolgd door een lekker distorted kraakje. Afbouw gaat goed en rustig. Prachtige track.
Laptop Duel is hèt nummer waar ik al bijna een jaar op wacht. Nu eindelijk hier, en hoe!!! Weliswaar het kortste nummer hier, maar wat klinkt dit nummer hard zeg. Begint rustig, maar na enkele tellen een toffe vocal: ''Laptop Duel''. Daarna geweldige kicks met gave geluidjes erdoorheen. Daarna nog een vocal 'Laptop!'. En dan verandert de kick. Een van de beste kicks die ik ooit heb gehoord in het hele genre. Ook een van de redenen waarom ik al lange tijd uitkijk naar het nummer. In de break hoor je nog een sample uit een film en daarna barst het nummer los (met weer een andere kick, jammer eigenlijk). Na een tweede break komt die geweldige kick weer aanstormen, maar dan krijg je helaas toch door dat het nummer aan het afbouwen is, je zou graag nog meer horen. Toch verandert de kick nogmaals en eindigt het nummer met een laatste vocal.
Wat een meesterlijk EP'tje is dit. Dit is het beste van Ophidian (en de andere artiesten overigens ook).
4.5*, net geen 5*, door kleine tegenvallende stukjes in Wolfman en Subconsious.