Gary Jules - Trading Snakeoil for Wolftickets (2001)

Pop / Folk

5. Something Else (4:24)
  6. Pills (2:22)
  7. Boat Song (4:05)
  8. Umbilical Town (3:55)
  9. The Princess of Hollywood Way (3:52)
  10. Patchwork G (3:30)

avatar van brooklyn
Een heel fijn luisteralbum. Dtla en vooral Mad World zijn mijn favorieten

brooklyn schreef:

Een heel fijn luisteralbum. Dtla en vooral Mad World zijn mijn favorieten

Ik kan me daar bij aansluiten. Maar verder is het ook niks meer of minder. Fijn om in de kast te hebben staan en hem daar af en toe uit te halen om op te zetten wanneer je in een lekkere, onbekommerde bui bent .

Lijkt de rest van het album een beetje op Mad World? Spijtig dit nummer een hitje is geworden, ik had het liever bij de magie van de film gehouden.

Bloompje schreef:

Nee, Mad World is duidelijk een buitenbeentje op het album.

aERodynamIC schreef:

Nee, Mad World is duidelijk een buitenbeentje op het album.

Oke, dan lijkt het me niet echt een aanrader.

101
Mad World is mooi, maar de rest ook hoor

avatar van Spliffy McGreen
Mad world toch orgineel van tears for fears?

avatar van Koenr
Spliffy McGreen schreef:

Mad world toch orgineel van tears for fears?

Ja.

avatar van Werwolf
Mad World, heerlijke soundtrack van Donnie Darko

avatar van Ali Chemicali
Ik vind eht wel een lekker album, maar na een keer of 15 luisteren verveelt ie me snel. Is al een tijdje geleden en ik heb niet zo van, hmmm die jah die wil ik wel weer eens horen. Ik verwijder hem daarom uit me rotatielijst want ik luister hem al lang niet meer

avatar van the viking
Het prachtige energieke Mad World van Tears for Fears door Gary Jules getransformeerd tot een nietszeggend slaapliedje!

Met dit weer.. No Poetry! (L)

Relax-cd om te ontspannen. Niet echt mijn ding. 2/5.

avatar van Reijersen
Mad World vind een erg mooi nummer, op het breekbare af. De rest kan een stuk minder boeien zeg. Het is vrij simpele muziek voor als je in een relax bui bent, verder lekker laten liggen.

avatar van LeRoi
Deze vakantie eindelijk de film 'Donnie Darko' kunnen zien. Naast het feit dat het een prima film is bleef vooral het slotnummer van de film bij mij 'hangen'. Na wat speurwerk kwam ik achter dit album en binnen een week had ik 'm via MMD binnen (slechts 1 credit!)...
En, deze week nu een aantal keren gedraaid, 'Mad World' is idd het prijsnummer. Maar, er staan toch meer hele aardige nummers op (Down Town LA, Broke Window). Na ja, zet in op 3,5 en ben benieuwd of het een 'blijvertje' wordt....

avatar van Omsk
the viking schreef:

Vind ik ook. Toch denk ik als Gary Jules' versie de originele was veel mensen zouden spreken van de verkrachting van Tears For Fears..

Ik zie hem trouwens helemaal niet in de tracklist staan?

avatar van Hendrix4live
Omsk schreef:

Ik zie hem trouwens helemaal niet in de tracklist staan?

12. Michael Andrews - Mad World (3:03) met Gary Jules

avatar van Hendrix4live
Ik snap trouwens niet dat mensen Mad World zo'n verkrachting vinden. Ik vind het juist beter dan het origineel (vergeef me alstublieft) en ik vind het een geniale cover.

haveman
Hendrix4live schreef:

Daar sluit ik me volledig bij aan.

Hoewel ik het altijd moeilijk vind om een cover beter te noemen dan het origineel. Ervan uitgaande dat de cover er niet was geweest zonder het origineel.

Werwolf schreef:
Mad World, heerlijke soundtrack van Donnie Darko

All-time favorite movie

Krijg nog steeds kippenvel van het nummer dankzij de film, maar de rest van de cd kan me niet echt interesseren.

avatar van keijzm73
Lang geleden. Had hier echt zin in! Veel wat tegen!? 'No Poetry', 'Dtla' en uiteraard 'Mad World' blijven overeind als goede nummers.

Ik hoorde laatst de versie van Gary Jules Mad World nog eens terug, in de film Mad World past hij prima, maar eigenlijk is het gewoon een zwakke cover.

Lekker album. Vooral 'Something Else' kan me goed bekoren.

avatar van Twinpeaks
Niet onaardig ,maar wel eenvormig. Er zit weinig verassing in deze plaat. Het is degelijk en kabbelt voort zonder ook maar enig opveren van mijn kant. Prima muziek om een boek bij te lezen of op de achtergrond als je visite hebt .Mad World is prima gedaan ,maar ben je na een keer of 5 ook wel zat. 2 en halve ster met eerder kans op verlaging dan verhoging.

avatar van Rinus
Behoorlijk prettig, gerelaxt album. Fijn om op de achtergrond te draaien. Er staan echt wel.een paar goede nummers op, en het zakt echt nergens door het ijs, maar echt spannrnd wordt het haast nooit. Gewoon degelijk gemaakt. De man geeft ook nog eens een prettige stem, die nergens stoort. Heel gek, maar soms doet het mij aan Simon & Garfunkel denken.