Chris Abrahams - Play Scar (2010)

Australiƫ
Electronic / Jazz
Label: Room40

1. There He Reclined (8:01)
  2. Fly Them (8:36)
  3. Twig Blown (3:45)
  4. The Same Time (5:56)
  5. Running Out (8:04)
  6. Bird and Wasps (11:19)
  7. Jellycrown (6:35)
  8. Leiden (5:30)
avatar van we tigers
erg mooi en intrigerend album. Eigenlijk wel een dikke aanrader voor de liefhebber van een beetje avontuurlijke ambientachtige muziek.

avatar van we tigers
flarden piano, wolken gitaar en hier en daar orgelinjecties. Veel gedraaid de laatste dagen. Boeiend spul, Halfje erbij naar 4,5*

avatar van Chameleon Day
En zit er ook nog melodie in of is het allemaal van de abstracte soort?

Ik Doe Moeilijk
Er zit zeker melodie in, maar het is redelijk fragmentarisch. Het zijn bijvoorbeeld muzikale frasen van een piano of orgel die gecontextualiseerd worden in een nieuwe sonische sfeer, oftewel er worden bijvoorbeeld found sounds aan toegevoegd of digitale bewerkingen van gemaakt.

avatar van John Doe
goed toeven met deze muziek, wel eentje die een paar luisterbeurten nodig heeft gehad om te vallen

avatar van popstranger
Dit is me te abstract. Neem nu Bird and Wasps; 10 minuten gepiep en gezoem. Teveel experiment en te weinig dat kan boeien. Alleen de afsluiter Leiden toont dat het veel beter kan dan al het voorgaande.