menu

Brandon Flowers - Flamingo (2010)

mijn stem
3,28 (169)
169 stemmen

Verenigde Staten
Pop / Rock
Label: Island

 1. Welcome to Fabulous Las Vegas (4:50)
 2. Only the Young (4:19)
 3. Hard Enough (4:06)

  met Jenny Lewis

 4. Jilted Lovers & Broken Hearts (4:43)
 5. Playing with Fire (5:50)
 6. Was It Something I Said? (3:21)
 7. Magdalena (3:20)
 8. Crossfire (4:18)
 9. On the Floor (3:25)
 10. Swallow It (2:56)
 11. The Clock Was Tickin' * (4:49)
 12. Jacksonville * (4:00)
 13. I Came Here to Get over You * (2:21)
 14. Right Behind You * (3:52)
 15. On the Floor 2.0 * (3:12)
toon 5 bonustracks
totale tijdsduur: 41:08 (59:22)
zoeken in:
avatar van Bruce Almighty
3,5
Brandon Flowers' Flamingo..

Toen ik hoorde dat The Killers een tijdje uit elkaar gingen, vond ik dat jammer aangezien ze mijn favoriete band zijn. Dus ik moest het, het komende jaar gaan doen met de afgelopen 4 albums (als je Sawdust meetelt) en een live DVD van The Royal Albert Hall. Totdat Brandon solo ging..

En toen verscheen al gelijk Crossfire, een prachtig nummer vond ik waar ik stiekem in mijn achterhoofd dacht: stond deze maar op Day & Age. De rest van het album had ik nog niet gehoord, maar gelukkig was ik 3 dagen geleden jarig en heb ik vandaag het complete album beluisterd..

En eigenlijk valt het ergens een beetje tegen, en aan de andere kant ook wel mee. Ik vind, of het nou The Killers, of Flowers alleen is nooit saai. En ook hier stond geen enkel nummer op wat me echt verveelde, wel enkelen die ik wat minder vond.. Jilted Lovers & Broken Hearts vind ik na Crossfire wel de leukste maar ook Hard Enough, Only the Young en Swallow It vond ik erg lekker klinken.

Wel maar goed dat dit inderdaad geen The Killers album werd, want daar zijn de liedjes nog echt wat te min voor. Wel kwam Ronnie Vannucci (drummer van The Killers) nog even spelen voor Playing With Fire, al vond ik dit helaas niet het beste liedje.

Aardig leuk plaatje, maar geen top album.
Voor nu geef ik een 3,5* maar misschien na meerdere luisterbeuren komt hij nog op 4*. En nu weer uitkijken naar waarschijnlijk een geweldige nieuwe plaat van Brandon met de rest van The Killers.

avatar van KKOPPI
3,5
Jordy schreef:
ben ik de enige die bij Sieneke hoort bij Was It Something That I Said?


onzin.

avatar van Jizze
4,0
KKOPPI schreef:
(quote)


onzin.


Ik hoor het ook hoor. Luister maar eens goed naar het couplet.

avatar van KKOPPI
3,5
Jizze schreef:
(quote)


Ik hoor het ook hoor. Luister maar eens goed naar het couplet.


misschien heb je gelijk maar het als argument voor een slecht nummer gebruiken gaat te ver (jordy). je hebt muzikanten die van het stomste deuntje iets moois kunnen maken. brandon flowers doet dit ook trouwens, bijv. op day and age met 'joy ride' bij de bridge. ik hoor daar een of ander kinder melodietje in maar het is toch mooi geworden.

avatar van WeZet
4,0
OP akkoordprogressies staat gelukkig geen copyright, anders was dit album er nooit gekomen!

Met ijzersterke melodieën doorkruist Brandon vele genres. Een zeer geslaagde plaat met nummers voor elke gemoedstoestand. In nummers als "Jilted Lovers & Broken Hearts" en "Was it Something I said?" Is gemeende passie te horen. Magdelena heeft een fijne hook en krijgt vele huisvrouwen aan het fluiten. Brandon, bedankt!

avatar van bommel
4,0
Ik lees hier dat Brandon een Killers-CD wilde maken. maar dat de rest van de Killers niet wilden.
Nou Brandon, je laat hier zien dat het alleen ook kunt.
Dit is weliswaar iets gladder - ik hoor ook liever de Killers compleet.

Maar toch, een goede CD met Crossfire en Only the Young als uitschieters

3,0
Hot Fuss is, imo, een van de beste albums van de afgelopen 10jaar. Maar bij de soloplaat van hun voorman, Brandon Flowers, wil t kwartje maar niet vallen. T klinkt mij iets te veel 13 in n dozijn achtig....

avatar van KKOPPI
3,5
Welcome to fabolous vegas
Only the young
Magdalena
Swallow it

absolute uitschieters van dit album. de rest klinkt matig tot mooi.

avatar van Shadow91
3,5
Waarom wordt er hier zo weinig gepraat over Playing With Fire?
Naar mijn mening toch echt de grote uitschieter van de plaat, en ook het enige nummer wat misschien een langere houdbaarheidsdatum heeft dan een paar maanden. Toegegeven, in het begin was het nummer wel een beetje wennen maar nu vind ik het echt een heel sterk nummer.

Verder zijn Welcome to fabolous LV, Only the Young en Jilted lovers and broken hearts ook nog wel aardig.

Twijfel een beetje tussen een beoordeling van 3 of 3.5*, aangezien ik bang ben dat ik dit niet over een jaar nog zal draaien. Vandaar dat ik er nu toch 3* neerzet en mocht het toch een langere houdbaarheidsdatum hebben, verander ik het in 3.5*.

Heb hem trouwens ook live gezien in Ancienne Belgique te Brussel. Het was een aardig optreden maar mistte de overige bandleden van de Killers toch wel. Hopelijk komt er binnenkort een nieuwe Killers plaat die qua kwaliteit even goed of beter is dan Hot Fuss en Sam`s Town, en dan is mijn interesse weer gewekt.

avatar van KKOPPI
3,5
Shadow91 schreef:
Hopelijk komt er binnenkort een nieuwe Killers plaat die qua kwaliteit even goed of beter is dan Hot Fuss en Sam`s Town, en dan is mijn interesse weer gewekt.dat zou echt heel mooi zijn. want het blijven the killers toch?? ze bezitten de capaciteiten om zelfs nog beter dan dat te maken.

avatar van wvv89
4,5
Ik las dat ze volgend jaar zo snel mogelijk weer de studio's induiken om een nieuwe plaat op te nemen. Volgens Brandon Flowers willen ze een album maken dat een mix is tussen Sam's Town en Day & Age.
Ergens in 2012 moet het nieuwe album uitkomen.

Er komt trouwens ook weer een nieuwe kerst single, "Boots".

4,0
Ik ben eigenlijk geen The Killerskenner of liefhebber (behalve dat ik Human een prachtnummer vind). Dit album verrast me in ieder geval behoorlijk. In de goeie zin des woords. Eigelijk staat er niet één nummer dat ik skipte. Mijn favorieten zijn On The Floor, maar vooral Playing With Fire. Ook misschien wel niet helemaal toevallig, omdat Daniël Lanois co-writer en producer van dit nummer is. En voor Lanois heb ik nou eenmaal een zwak. Maar het feit dat er drie producers aan dit album hebben gewerkt is misschien wel het geheim. De cd wordt in ieder geval nooit ééntonig. Ik ben benieuwd wat Flowers in de toekomst gaat doen qua muziekstijl.

Ik ben hier (The Killers/ Flowers) toch wel een beetje klaar mee, zo merk ik nu. Dat Crossfire is me veel te zoetsappig. Met die clip erbij had het niet misstaan in het oeuvre van Enrique Iglesias. Het is teveel glamour geworden sinds Day & Age, en te weinig gedreven pop/rock zoals het eerst was. Dat hoor ik ook terug op Crossfire, helaas.

avatar van Yamato
2,5
Grappig, dat had ik helemaal nog niet gezien maar Crossfire heeft inderdaad een vrij hoog Iglesias-gehalte.

avatar van Madjack71
Debuut van deze Killer en niet eens zo onverdienstelijk ook. Flowers weet aanstekelijke nummers te schrijven o.a.: Only the Young en Crossfire. Opener Welcome to Fabulous Las Vegas, laat her en der ook wel merken dat hij Springsteen kan waarderen...getuige ook het duet op Pinkpop met The Boss...met een niet zo goed zingende Flowers..en...dat is eigenlijk ook meteen het euvel wat ik heb met deze Flamingo...de zang is m.i. gewoon niet goed. Dat hoeft ook nog niet eens zo'n probleem te zijn, maar het ontbreekt hem ook wat aan charisma in zijn act te presence en klank, bij The Killers viel mij dit toch minder op.
An sich een redelijke eersteling, die de bombast en theatrale aspecten van Flowers al laat merken en dat heeft ie dan ook overeen met Springsteen, maar het gaat niet altijd gepaard met de overtuiging die ik dan wil horen.
Nee zoals Neil Diamond en Barbra Streisand het al zongen....you don't bring me flowers anymore....

3,5
5 van de 10 nummers draai ik op het moment toch met enige regelmaat. Ik vind het daarom een leuk album. Het lijkt veel op de Killers, maar misschien moeten we wel zeggen dat de Killers veel op Brandon Flowers lijkt, ondanks dat de Killers er eerder waren.....

De vijf nummers zijn overigens: Welcome to Fabulous Las Vegas, Only the Young, Hard Enough en Crossfire. De rest vind ik echt minder, maar die sla ik gewoon over dan. 3,5 ster.

avatar van rkdev
3,5
thieuke schreef:
De vijf nummers zijn overigens: Welcome to Fabulous Las Vegas, Only the Young, Hard Enough en Crossfire.
Ik tel er maar 4...

avatar van KKOPPI
3,5
ik vind dit album toch wel heel anders klinken dan the killers en dan met name flowers' stem.

avatar van Booyo
2,0
Waar ik het eerste album van The Killers nog te gek vond. Konden de daaropvolgende albums mij steeds minder bekoren. Deze lijn wordt met de soloplaat van Brandon Flowers helaas verder ingezet. In mijn oren een nietszeggend album, waarbij je tijdens het luisteren eigenlijk niet meer weet hoe het vorige nummer ook alweer ging (met Only the Young en Swallow It als uitzonderingen). Nee, niks voor mij deze plaat.

2*

avatar van CoExiSt
Ik blijf dit echt een top album vinden. Eén van mijn meest gedraaide CD's van 2010.
Vandaag weer tickets besteld voor zijn concert in de 013 in Tilburg!

avatar van AlterGuy
5,0
echt een heel sterk album met veel goeie nummers , zoals: crossfire , only the young , jilted lovers & broken hearts , magdalena , Jacksonville , ....... eigenlijk heeft elk nummer iets speciaals dat het geheel van de cd alleen maar sterker maakt

avatar van Co Jackso
3,0
Slecht is dit album van Brandon Flowers allerminst. Maar net als bij Day & Age kan ik mij wel ergeren aan een aantal nummers. Playing with Fire en met name Swallow It zijn daar goede voorbeelden van. Ook valt het op dat sommige teksten vooral rijmerig zijn, en de woordkeuze belachelijk is. Ook vind ik de vele referenties naar Las Vegas niks. Een liedje over kaarten (ook als het gebruikt wordt als metafoor) kan ik weinig mee, terwijl een nummer als Jilted Lovers & Broken Hearts zeer aanstekelijk klinkt.

avatar van Screenager
3,0
Ok, van 3 naar 3,5. 'k Weet het, je geeft punten op het album, maar zijn optreden op Werchter (weliswaar met 3 Killers-songs) dwingt me toch echt om dit album toch meer punten te geven!

avatar van klopske
4,0
Heerlijk album die steeds beter wordt naarmate je hem vaker luistert.
Crossfire en Jilted Lovers zijn m'n favorieten, maar de rest klinkt ook erg aangenaam.

On The Floor gaf me de eerste keer het idee naar een muzikale "climax" toe te werken die echter niet komt. Zijn er hier meer die dat idee hadden?

4*

4,0
Vind de akoustische live versie van 'Right Behind You' zó ongelofelijk sterk! Jammer dat dit op de plaat niet zo mooi uitkomt.. Zeker eens opzoeken!
Verder een vrij goede plaat.

avatar van bas2204
2,0
Hij klonk op het eerste gehoor best aardig en daarom heb ik hem aangeschaft. Nu toch enigszins spijt van aangezien het een plaat was die me naar verloop van tijd steeds minder kon bekoren.

avatar van adri1982
3,5
Deze plaat won ik in 2010 met het Radio 2-spelletje 'Cd van jou, cd van mij' (ik won toen ook twee andere cd's; 'Power to the people The Hits' van John Lennon en 'Going back' van Phil Collins). Vond het album toen der tijd geweldig, draaide het bijna iedere dag, de eerste weken.
Vandaag heb ik dit album weer eens opgezet. Klinkt nog wel goed, maar niet zoals drie en een half jaar geleden in 2010. 'Only the young', 'Hard enough' en 'Crossfire' zijn voor mij de beste nummers van het album. Wel een mooie hoes met mooi interieur overigens.

3,5
Mooi album. Ook een paar missers maar erg sfeervol. Only the Young is mooi, Crossfire, Was it something I said en Right Behind You het hoogtepunt.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:19 uur

geplaatst: vandaag om 18:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.